dinsdag 29 maart 2011

EEN MOOIE DROL VOOR PLEIN OOST

Ondergetekende heeft er zijn stem op uitgebracht en, aan de tussenstand tot nu toe te zien,
velen met mij. En waarom ook niet? Wat is er tegen een mooie Drol op Plein Oost? Lees voor meer informatie onderstaand bericht:

Kleurwijk Beijum; Kunst voor en door de wijk. Voorlopige verrassende uitslag eerste stemdagen! Deze week kunnen de bewoners van Beijum uit 29 kunstwerken hun favoriete 5 kiezen. De organisatie van dit project is in handen van Pand 49 en de kunstwerken zijn van kunstenaars Beijum. U kunt in de week van 23 maart tot en met 30 maart uw 5 voorkeursstemmen uitbrengen, in de bibliotheek. De, door u gekozen, meest favoriete kunstwerken worden dit jaar in de wijk gerealiseerd. Er is in de eerste dagen een opkomst van een magere 2%. Deze stemmen tot nu zijn geteld en de voorkeursstemmen van de Beijumers zetten De Drol op een voorlopige eerste plaats. Volgens de kunstenaar zal de drol perfect passen op de parkeerplaats bij Winkelcentrum West. Dit zal ten koste gaan van enkele parkeerplaatsen, maar dat is volgens de kunstenaar geen groot probleem. De drol zal een doorsnede krijgen van 4,5 meter en 5 meter hoog worden, Het wordt gemaakt van een zacht materiaal, zodat het een ideaal klimtoestel is voor kinderen. U kunt uw stem nog uitbrengen tot en met 30 maart in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Helaas is de tweede stemronde afgevallen. Als alternatief bieden we u de mogelijkheid om als laatste mogelijkheid uw stem uit te brengen op vrijdag 1 april, in Pand 49, van 14 tot 17 uur. Komt allen en breng uw stem uit. De enige manier om mee te bepalen welke kunstwerken u terug zult zien in onze prachtige wijk Beijum.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Een drol als kunstwerk is al zo achterhaald. Hadden ze niets nieuws kunnen verzinnen.
Als er zo weinig opkomst is mag je je sowieso wel afvragen of je het moet doen.

Anoniem zei

Ook nog in plaats van parkeerplaatsen. Kost helemaal een HOOP!

Kees Huizenga zei

Zo'n drol bevestigt natuurlijk het slechte imago van de wijk. Beijum als bruine stinkwijk/drolwijk i.p.v. een mooie, groene en multiculturele wijk.

Ik haak bijna af, maar zal vanmiddag gaan stemmen. In ieder geval niet op die "gesubsidieerde drol van Beijum" (Oost of West).

Anoniem zei

Natuurlijk gaan we vrijdag allemaal op deze drol stemmen. Is toch een veel leuker gezicht dan al die platgetrapte hondedrollen op straat en in de plantsoenen. Ik stem voor!

Anoniem zei

Nou een drol...hoe bedenken ze het... bevestigd alle vooroordelen over onze "stront"wijk.

Kees Huizenga zei

Ik lees hierboven:
"Helaas is de tweede stemronde afgevallen. Als alternatief bieden we u de mogelijkheid om als laatste mogelijkheid uw stem uit te brengen op vrijdag 1 april, in Pand 49, van 14 tot 17 uur. Komt allen en breng uw stem uit."

Begrijp ik het nu goed? Worden tijdens de stemprocedure opeens de (spel)regels veranderd? Met betrekking tot die "kunstwerken".

Getuigt deze plotselinge wijziging van een professionele aanpak?

Jente zei

ik zou ook allemaal gaan stemmen, op 1 april...

Patrick zei

Stemmen op 1 april, gaat er dan bij niemand een lampje branden? Dit kan toch niet waar zijn ..

Kees Huizenga zei

Bij het stemmen zag ik inderdaad geen bruine drol.

Welnu, het is een mooie 1 april-grap. Ik kan er wel hartelijk om lachen.

Johan, ik ben in jouw visfuik gezwommen. Tot ziens in Café Vaatstra in Zuidwolde.

Anoniem zei

Café Vaatsta in Zuidwolde? Wanneer? Mag iedereen komen?
Overigens: de drolgrap is niet Johan's idee.

Giuliano zei

Lol ik ga op 1 april daar mensen uitlachen denk ik :P

Kees Huizenga zei

Zeer opvallend: in de BOB-krant van maart 2011 staat op de voorpagina: "Pagina 15: Wint de drol?" Met dezelfde foto als in dit weblogbericht.

Maar op pagina 15 wordt niets met deze drol gedaan! Zeer opmerkelijk. Er staat alleen weer die bruine drol op de foto.
Dit object dient niet als beeldende toevoeging aan de expositie van Riky Snelder, getiteld: "De natuur oogt".

Kwam de stoute drolgrap uit de gelederen van de BOB en Pand 49? Of van Beijumnieuws en Pand 49?

Had de BOB-krant ruimtegebrek? Viel daarom de 1 april-grap buiten het BOB-domein? Heeft Beijumnieuws daarom in deze "organische leemte" voorzien?

"Het kan verkeeren!"