woensdag 30 maart 2011

GOLFBAAN; DOE EVEN NORMAAL!!

Door Pieter Bezema
Na Daan Tweehuijzen, hebben we nu Gerrit Lennips die, onder de titel: “Geen golfbaan in het Beijumerbos” lekker tendentieus tekeer gaat tegen een eventueel aan te leggen golfbaan. Onder het mom van een verslag van een vergadering wordt er voor de zoveelste keer ongenuanceerd geschopt tegen de golfbaan. In mijn ingezonden stukken “GOLFERS VAN BEIJUM VEREENIGHT U!” van 4 maart op deze site (en in de Beijumkrant van deze maand) en eerder in de Beijumkrant van april 2010 met het stuk “DE HETZE TEGEN EEN GOLFBAAN” heb ik aangegeven dat er “Zonder enige kennis van zaken worden halve waarheden en pure onzin gespuid over de negatieve effecten van een eventueel aan te leggen golfbaan en worden positieve effecten stelselmatig genegeerd”. Ook het stuk van Lennips is hiervan een treffend voorbeeld. Daarnaast meent hij mij en mijn mede beoefenaren van de golfsport te moeten beledigen met kwalificaties als kak-sport, duur en poenerig.

Kortom opnieuw tijd voor wat feiten: Het aantal auto’s dat een golfbaan aantrekt is enorm..
Gerrit Lennips spreekt hier van 125.000 per alleen voor de golfbaan. Uit welke duim dit aantal is gezogen, mag Joost weten, maar als je de capaciteit/mogelijkheden van een 18-hole golfbaan als uitgangpunt neemt, kom je tot geheel andere getallen. Op een golfbaan worden max. 4 tot 5 starts per uur gemaakt, door groepen van max. 4 spelers. Vaak dit het ook groepen van 2 of 3 spelers. Deze spelers hebben gemiddeld zo’n 5 uur nodig om een rondje van 18-holes te spelen. Kortom de eerste 4 uur rijden er alleen maar mensen naar de golfbaan toe en op het eind van de middag, vanaf ca. 15.00 wordt er niet meer gestart omdat men ander te laat binnen is en rijden er dus alleen auto’s van de golfbaan weg. Verder komen meer dan 50% van de spelers met 2 of meer personen in één auto en mensen die met ander vervoer komen, worden helemaal niet meegerekend. Als je op basis van deze feiten gaat rekenen, kom op gem. ca. 124 autobewegingen per dag. Dit is dus minder dan 38.000 autobewegingen per jaar, of te wel nog GEEN 30% van de aantallen die door Gerrit Lennips worden genoemd.

Golf is duur en poenerig en alleen voor kakkers.
Golfen kost geld. Dat zal niemand ontkennen en wat is er tegenwoordig nog wel gratis. Maar voor de prijs van een weekje vakantie, bijv. wintersport kun je het hele jaar door onbeperkt golfen. Een 2e hands golf uitrusting koop je voor minder dan 100 euri’s op marktplaats.nl. En meneer Lennips, ik en de mensen waarmee ik speel zijn GEEN kakkers. Dit soort kreten werden in de jaren 60 van vorige eeuw gebezigd als geitenwollensokken types het over tennis en hockey hadden. “Wake up man, this is 2011!” De Nederlandse Golf Federatie is met 360.000 geregistreerde spelers, de derde sportbond van Nederland. Met voetbal is golf de enige sport op TV met een eigen sportkanaal, waar 24x7 golf wordt uitgezonden. (Je moet het maar leuk vinden, maar blijkbaar is er een markt voor). Hoezo golf voor een kleine elite? (Daan Tweehuyzen: dit zijn feiten, geen statistiek of leugens!)

Een golfbaan past niet bij Beijum
Op grond van wat demagogische priet-praat concludeert meneer Lennips dat er in Beijum geen behoefte is aan een golfbaan. Wake up, Gerrit Lennips! Net zo min als de ijsbaan/kardinge er alleen voor Beijum en Leeuwenborg ligt, geldt dit ook voor de Golfbaan. Met de stad Groningen en het hele gebied ten Noorden van Groningen als doelgroep, is dit de meest logische plek voor een Golfbaan. Ik wil de stelling omdraaien: “Een golfbaan is goed voor Beijum!” Het betekent een kwaliteitimpuls, die het, door het gemeentebestuur, gewenste publiek in de wijk houd, of naar de wijk trekt.

Samenvattend:
Een golfbaan is GEEN industrieterrein, chemische fabriek of CO2 opslag. Het is gewoon natuur, weliswaar kunstmatig, maar dat zijn het Beijumerbos en de wei- en bouwlanden ook.. Kortom: DOE EVEN NORMAAL!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Golf-verkeer druk volgens onafhankelijke stichting CROW.
Uitgebreider zie site Beijumnieuws hierboven.
gerrit

Johan Fehrmann zei

Het antwoord van Gerrit Lennips op bovenstaand bericht v erschijnt vanavond of morgen op Beijumnikeuws.