zaterdag 26 maart 2011

HOU JE AAN DE SNELHEID (en let op de weg..)

Dit bord hangt op een aanplakhuisje in de Froukemaheerd. In deze heerd mag 50 km/uur worden gereden, in feite een verbazingwekkende snelheid voor een gebied waar zo vaak kinderen op straat spelen. Het gekke is dat dit bord automobilisten moet manen om rustig aan te rijden, maar er tegelijkertijd voor kan zorgen dat dezelfde automobilisten niet met hun kop bij het verkeer en bij de eventueel spelende kinderen zijn omdat ze al rijdend het bord even bestuderen.

Achter het stuur zijn we met onze gedachten vaak bij andere dingen dan autorijden. Daardoor letten we niet altijd op de snelheid. Zeker in de bebouwde kom is dat niet zonder risico, want daar heb je te maken met ingewikkelde en vaak onverwachte verkeerssituaties. En vooral met kwetsbare weggebruikers als spelende kinderen, fietsende pubers en ouderen. Let op je snelheid en hou je aan de limiet in de bebouwde kom: 30 en 50 km per uur,
Lees hier verder op de site van Nederlandveilig.

1 opmerking:

Anoniem zei

En, om het nog veel ingewikkelder te maken, de meeste andere Heerden zijn ingericht als woonerf, zodat er maximaal stapvoets gereden mag worden (geldt voor alle verkeer).
En omdat 'stapvoets' ook maar een woord is, is het naderhand door de Hoge Raad ingevuld als max. 15 km/uur.
Dit schijnt voor veel automobiele Beijum-bewoners, wat ik zo zie, een onhaalbaar lage snelheid te zijn...
mvrgr Hajé Bussink