donderdag 31 maart 2011

KLEERTJES ALS TEGENWICHT TEGEN 'NEGATIVITEIT'

De ontwikkelingen rondom de 12-jarige moeder en haar dochtertje blijft de gemoederen bezig houden. Niet alle lezers willen zich in triestheid wentelen, het is erg zat vinden ze, er moet iets positiefs tegen over komen te staan. Deze lezeres mailde: Ik heb Jeugdzorg gebeld met de vraag of ik kleertjes mocht sturen. Natuurlijk redden ze zich wel met 2e handsdingen. Maar voor een jong meisje is het natuurlijk leuk als haar kind leuke nieuwe kleertjes heeft. Ik mocht dat wel toesturen en zowel Jeugdzorg als Kinderbescherming vonden het een leuk idee. Ik denk dat het tijd is voor een positieve wending aan het verhaal.Misschien kun jij ook zoiets melden op Beijumnieuws.Of dat we geld inzamelen zodat zij zelf nieuwe kleren kan kopen voor haar dochter. Ik zal de school ook eens vragen. De lezeres heeft de directrice van de Heerdstee reeds benaderd en ze komen er volgende week op terug. Voor nadere informatie koopt u een Dagblad van het Noorden of lees hier de nieuwste ontwikkelingen op de site van dezelfde krant.

11 opmerkingen:

Daniela zei

Dat vind ik echt goed inderdaad!
Ik doe mee!

Liesbeth zei

Heel goed idee.....doe ook mee!

Liesbeth zei

O..als iemand het dan even laat weten over hoe en wat en waar het eventueel heen moet...zijn we een stukje verder:)

Wobke zei

Vind het ook een goed idee :-)
Ik doe graag mee!

Kees Huizenga zei

Een advies: misschien kan worden samengewerkt met de inbrengwinkel van het Centrum voor Jeugd en Gezin Beijum.

Zie: http://beijumnieuws.blogspot.com/2011/02/inbrengwinkel-centrum-jeugd-beijum.html

Of met de diaconie van PKN De Bron.

Anoniem zei

Goed idee. Maar is het echt nódig?

(rené)

Gerda zei

@René, wanneer vind jij het echt nodig???

Anoniem zei

@Gerda: als je zeker weet dat dat meisje die kleertjes ook echt wil hebben.

(rené)

Anoniem zei

ik ben blij dit initiatief te horen, lijkt me een heel goed plan. Top idee !!!! Liep zonet met hetzelfde idee, al die negativiteit omzetten in iets positiefs. Ik ben helemaal voor.

Anoniem zei

Toch heeft René wel een punt. Wat als dat meisje(van 12)dit helemaal niet wil? Als dit eerst afgesjekt wordt wil ik wel mee doen.

Karin.P. zei

Ik hou de ontwikkelingen in de gaten, en vindt ook dat er niet alleen aan de baby gedacht moet worden ook aan het meisje zelf.