donderdag 10 maart 2011

KINDEREN ZIJN WELKOM BIJ GASTOUDER RIA LUKASSEN

Ze heeft jaren in de horeca gewerkt, maar ongeveer tweeënhalf jaar geleden kreeg ze nadat vrienden en kennissen opmerkten dat ze goed met kinderen om kon gaan een ingeving. Bijna tegelijkertijd zag ze een advertentie van SKSG in de krant staan waarin gastouders werden gevraagd. Waarom niet de zorg voor haar eigen dochtertje combineren met de zorg voor andere kinderen? Het idee had amper post gevat in het hoofd van Ria Lukassen of ze belde n.a.v. de advertentie met SKSG en binnen een week kreeg ze de eerste kinderen in haar huis onder haar hoede. 

Natuurlijk, er kwam eerst iemand van SKSG langs om te controleren of het huis veilig was, er niet gerookt werd en om te checken hoe de sfeer in huis was. Niet iedereen kan zo maar gastouder worden. Bij Ria werden geen oneffenheden geconstateerd, haar huis is veilig, rookvrij en prettig ingericht.

Heb je in die tweeënhalf jaar al veel kinderen over de vloer gehad? “Nee, niet veel, maar dat wil ik ook niet. Ik wil er geen soort van kinderfabriek van maken, het moet kleinschalig blijven want ik wil elk gastkind de aandacht en zorg kunnen geven die het toekomt.”

En je dochtertje, hoe vindt die het dat er andere kinderen komen? “Rianne is tien jaar en ze vindt het geweldig, ze heeft het gevoel dat de andere kinderen broertjes en zusjes van haar zijn. Ik gebruik voor de opvang trouwens alleen de benedenverdieping, dat maakt het mooi overzichtelijk." Het geheel oogt als een 'normaal' gezin, kinderen over de vloer, een hond luisterend naar de naam Kwispel en een echte moeder die alles met zorg en liefde uitdraagt. Spelletjes doen, even tv kijken of samen iets anders doen binnen. Ria: ”Het liefst gaan we met z'n allen naar buiten. Vooral nu het mooie weer er weer aan komt gaan we hier aan de Wilkemaheerd vaak naar een speelveldje." Ze straalt erover als ze over haar opvangwerk aan huis begint: ”Het is ontzettend leuk om te doen en het geeft me veel voldoening. M'n dochtertje geniet, de hond geniet en ook ik geniet er elke dag van.”
Nieuwe kinderen zijn welkom op dit gastvrije opvangadres. Op Marktplaats.nl staat een advertentie van Ria:

Tijdens uw werkuren wilt u natuurlijk een goede plek voor uw kinderen. Ik wil als gastouder graag voor uw kinderen zorgen tijdens uw werk. Ik ben een gediplomeerde, geregistreerde gastouder. Werkzaam via SKSG kinderopvang. Bij ons in huis proberen we een rustige, maar gezellige sfeer te creëren. Zodat alle kinderen zich thuis voelen.Wij hebben een lieve hond. Die het erg leuk vindt om maatjes te zijn met de kinderen die hier over de vloer komen. We wonen in een natuurrijke omgeving en trekken er vaak op uit. Dus wij gaan veel naar buiten.
Lees hier verder.
SKSG Kinderopvang bemiddelt tussen ouder en gastouder aan huis. Het kennismakingsgesprek tussen ouder en gastouder vindt plaats bij de ouder thuis. Indien ouder en gastouder akkoord gaan wordt een overeenkomst getekend. SKSG Kinderopvang biedt ondersteuning en begeleiding bij de opvang en zorgt voor deskundigheidsbevordering.
Bekijk hier de site van SKSG Kinderopvang.

2 opmerkingen:

anirnireth zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
anirnireth zei

een betere opvang dan bij Ria kun je je bijna niet bedenken...
ze is lief, zorgzaam en ondernemend... het is een echte lieverd... ik ben blij dat ik haar ken...

(het lukt me maar niet om onder mijn "normale" nickname in te loggen dus bij deze dan maar deze.
gr. anirnith)