donderdag 31 maart 2011

MIX WINNENDE ONTWERP VOOR PLEIN OOST

Bewoners Beijum kiezen favoriete ontwerp en kunstwerken

Mix is met 151 stemmen van de bewoners van Beijum verkozen tot favoriete ontwerp voor Plein Oost. Het thema dat bij dit ontwerp centraal staat is: spelen en recreëren voor jong en oud. Naast dit ontwerp konden de bewoners ook stemmen op kunstwerken ter verfraaiing van geheel Beijum. De realistische kunstwerken bleken het meest populair. De inwoners van Beijum konden van woensdag 23 tot en met woensdag 30 maart hun stem uitbrengen in Bibliotheek Beijum. De twee ontwerpen voor Plein Oost waaruit ze konden kiezen zijn uitgedacht door bewoners en ondernemers van Beijum. Daarna verder uitgewerkt door MD Landschapsarchitecten en onderzocht op haalbaarheid en uitvoerbaarheid door de dienst RO/EZ van de gemeente Groningen. De kunstwerken zijn ontworpen door kunstenaars van Atelier Pand49. Het winnende ontwerp voor het plein zal uitgevoerd worden met geld uit het Nieuw Lokaal Akkoord. Dit is een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en corporaties. Voorafgaand aan de uitvoering van het ontwerp zal de gemeente nog een informatieavond organiseren.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Zojuist stuurde ik dit bericht naar Platform Gras.

http://www.platformgras.nl/platformgras.php

Ik las gisteren op Beijumnieuws en op lijn6.com de uitslag van de aanpak van Plein Oost in Beijum.

Wilt u op deze media het totaal aantal stemmen vermelden en het aantal stemmen op de MAX-variant en op de MIX-variant? Dat lijkt me wel zo informatief. U vermeldt slechts het aantal stemmen op de gewonnen variant.

Wat vindt Platform Gras van de opkomst? Stel dat er ± 250 personen gestemd hebben, dan is de opkomst op een wijkbevolking van circa 13.500 inwoners zeer gering te noemen. Nog geen 2%. Ook als wordt uitgegaan van het aantal Beijumers boven de 16 jaren oud, dan blijft de opkomst zeer teleurstellend.

Ik heb vernomen dat elke Beijumer kon en mocht stemmen (bronnen: OOG TV en Beijumnieuws). Heeft de dienst RO/EZ ook gedacht aan de mogelijkheid dat de leerlingen van de basisscholen mochten en konden stemmen? Zo nee, waarom niet? Via de leerlingen bereikt men de ouders!

Graag uw reactie.

Met alle achting,

Kees Huizenga