maandag 14 maart 2011

MAANDAGOCHTEND (65)

Op de voorgrond, in het gras, ziet u gele bloemetjes uit de klei omhoog komen. Wat een kwetsbaarheid, en wat een prille aankondiging van de naderende lente. Op 23 oktober van het vorig jaar zijn ze gepoot door actieve mensen uit de Froukemaheerd. Nu, vierenhalve maand later, wordt de pootactie door Moeder Natuur terug betaald. Het resultaat valt me honderd procent mee. Een week na het poten, op 29 oktober, werd de sloot door middel van een zwaar voertuig schoongedregd, diepe bandensporen deden het ergste vermoeden. Voor het lezen van het bogbericht over deze onverantwoorde actie van de mensen van Noorderzijlvest klikt u hier.
Langs de westelijke wijkring ter hoogte van het Groene Hart en bij de vijver in de Holmsterheerd staan deze dagen ook veel gekleurde bloemen. De tuinstoelen kunnen weer uit de schuur of van de berging gehaald worden. De barbecues en parasollen moeten nog even langer wachten, de avonden zijn nog aan de koude kant.

Een nieuw voorjaar is aanstaande want over een week is het 21 maart. De nieuwe week is weer begonnen, de maandag van de laatste week van de winter 2010/2011 ligt voor u open. Maak er wat van.

Geen opmerkingen: