dinsdag 22 maart 2011

VOOR LANDENWEEK NAAR DE CHINEES

Omstreeks twee uur maandagmiddag zag ik een schoolklas met juffrouw het Chinese restaurant op Plein Oost, aan de Ypemaheerd, binnen gaan. Of ze soms met z'n allen Chinees gingen eten? De juf:" Nee, we zijn hier in het kader van de landenweek die bij ons op de Johannes Calvijnschool wordt gehouden."

Het is wel een idee, als je kinderen van de basisschool in Beijum iets over China wil bijbrengen ga je naar een Chinees restaurant. Daar wordt een onbegrijpelijke taal gesproken, de mensen zijn over het algemeen veel kleiner dan de Nederlanders en ook kunnen de kinderen de bekende spleetogen van de Chinese medemens bewonderen. Leerzaam. Beijum telt om en nabij de 125 nationaliteiten. Er kunnen derhalve de nodige bezoekjes afgelegd worden om wat op te steken van andere culturen.

2 opmerkingen:

Alie zei

Die landenweken zijn heel leuk. Vanmiddag heb ik met mn vriendin hapjes gemaakt voor de kinderen uit groep 3 (werken over spanje) en groep 5/6 (werken over suriname). Volgende week donderdag hebben ze van 11 tot 12 een uitvoering met de hele school in de sporthal. Ze hebben met alle kinderen en ook iedere klas apart dansen geleerd behorende bij bepaalde landen.

Martin zei

Ik woon nu 24 jaar in beijum heb nooit geweten dat deze wijk uit 125 nationaliteiten heeft