dinsdag 22 maart 2011

VAN 23 TOT 30 MAART WEEK VAN HET PLEIN (Oost)

Week van het Plein
Denkt, kijkt en stemt u mee tijdens de week van het plein?
Van 23 tot en met 30 maart 2011!

Tijdens de Week van het Plein kunnen alle bewoners van Beijum stemmen op een aantal plannen die in Bibliotheek Beijum worden gepresenteerd.
- Bewoners kunnen stemmen op twee plannen ter verfraaiing van het Plein Beijum-Oost. Deze plannen zijn uitgedacht door bewoners en ondernemers van Beijum, daarna verder uitgewerkt door MD Landschapsarchitecten en onderzocht op haalbaarheid en uitvoerbaarheid door de dienst RO/EZ van de gemeente Groningen. De twee plannen zijn realistisch en uitvoerbaar!
- En dertig kunstwerken ter verfraaiing van Beijum. Deze kunstwerken zijn door kunstenaars van atelier PAND49 bedacht. Tijdens de week van het plein zijn ze te bewonderen in de bibliotheek en kunnen bewoners hun vijf favorieten doorgeven via het stembiljet. Dit jaar worden de 10 meest favoriete kunstwerken uitgevoerd in de wijk Beijum.

Uw stem telt en bepaalt mede welke plannen worden uitgevoerd. Stemmen kan in de bibliotheek met het stembiljet dat elk huis deze week in de brievenbus krijgt.
Is één stembiljet niet voldoende voor u en uw huisgenoten? Dan liggen er bij de bibliotheek extra stembiljetten voor u klaar.

De uitslag zal, vanaf 31 maart, bekend worden gemaakt via de lokale media.
De openingstijden van Bibliotheek Beijum (Ypemaheerd 42) om te kunnen stemmen zijn:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur,
donderdag van 17.00 tot 20.00 uur
zaterdag van 11.00 tot (eenmalig op zaterdag 26 maart) 15.00 uur.

Er is méér te doen tijdens de Week van het Plein:
- Op zaterdag 26 maart staat er van 11.00 tot 15.00 een klimwand op het plein Beijum Oost.
- Op zaterdag 26 maart kunt u al uw vragen over de verfraaiingplannen stellen. Van 12.00 tot 14.00 uur zitten de experts voor u klaar in de bibliotheek.

- Op zaterdag 26 maart presenteert Innersdijk de plannen voor de tijdelijke huisvesting en ligt een tipje van de sluier op van de nieuwbouwplannen.
- Diverse horecaondernemers op het plein geven korting tijdens de Week van het Plein. Na het stemmen in de bibliotheek krijgt u een kortingsbon.

(Ingezonden door Leonie Wendker van Platform Gras http://www.platformgras.nl/)

Geen opmerkingen: