vrijdag 7 oktober 2011

VRAGEN BIJ EEN BUURMANWEBLOG

De blogberichten over een psychotische buurman in de Claremaheerd riep bij mij de nodige vragen op. Zie blogbericht van vanochtend. In eerste instantie kopiëerde ik, zoals wel vaker gebeurt, de foto met verwijzing over het bericht naar de site/blog. Daarna begon het te kriebelen, is dat nou wel zo gepast? Ik heb decennia met psychotische mensen gewerkt, wat een kwetsbare mensen zijn het toch, moet je die nou wel in gehavende staat op het wereld wijde web zetten?
Aan de Beijumse die de buurmanweblog beheert stuurde ik onderstaande vragen. De antwoorden staan er onder:

1, Ik snap dat de buurt veel last heeft gehad van de man en dat er iets moest gebeuren. Maar is het wel handig om een foto van hem op internet te zetten?
Ik heb de foto's en filmpjes online gezet om de mensen die actie zouden moeten ondernemen wakker te schudden, dit kan zo niet langer, iedereen zit met de handen in het haar: buren, politie, maar ook de buurman zelf heeft dringend zorg nodig. Afgelopen woensdagnacht en ochtend liep hij voor Innersdijk en op het plein, iedereen ziet hem raar doen en mensen moeten lachen om hem, of hij staat half ontkleed in de tuin, ook hij verdient dit niet.
2, Is de rust nu teruggekeerd in de straat?
Wij hebben nu idd 2 nachten rust gehad, dat was erg fijn dan kun je weer een beetje bij tanken, echter door de spanning van wanneer komt hij terug heb ik zelf bv veel hoofdpijn, de wijkagenten draaien ook overuren inzake de buurman. Vanwege bedreiging zit hij nu nog vast want hij heeft weer geen IBS gekregen maar we verwachten hem vandaag weer thuis tenzij justitie of de burgemeester nu ingrijpt
3, Als de buurman definitief uit de straat verdwijnt, gaat de buurmanblog dan ook weer off-line?
De buurman hoeft voor mij maar ook voor andere buren niet voorgoed zijn huis uit, het kan iedereen overkomen dat je de weg kwijt raakt. Hij is vaker de weg kwijt geraakt en is toen 3/6 mnd weg geweest en dan heb je tijden geen last meer van hem. Echter nu worden we gedwongen een andere weg te volgen omdat het door en door blijft gaan en hij niet opgenomen wordt. Nu bundelt De Huismeesters dus onze klachten met waarschijnlijk als gevolg dat er een procedure wordt gestart om hem uit huis te krijgen.
Mocht hij wel worden opgenomen voor langere periode, want dit speelt al anderhalf maand eerst heeft hij 3 week IBS gehad en daarna kwam hij weer terug en was het weer hetzelfde toen 1 week IBS en nu ???
Dan gaat het blog zeker weg.
En niet te vergeten, het werkt voor mij ook als een uitlaadklep, ik heb het zelf er erg zwaar mee hou je maar eens rustig als je door school wordt gebeld dat je dochter in slaap is gevallen tijdens de les of ik haar wil ophalen en dat ze daarna huilend aan de telefoon zegt:  'Mama ik wil niet naar huis want ik heb nog een toets.'
Lees als u wil de Buurmanblog.

Update zaterdag 10.46: Er zullen meer van dit soort situaties op gaan treden ivm bezuinigingen. Je zou ook kunnen zeggen dat de kosten verplaatst gaan worden. Op www.dvhn.nl staat dit:
Er komt meer overlast in de steden door de eigen bijdrage voor zware psychiatrische patiënten en de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. Dat stelt Hans Slijpen van de landelijke ggz-expertgroep van de politie, zaterdag in de Volkskrant.

Die maatregelen leiden ertoe dat meer verslaafden, zwervers en psychotische mensen op straat komen, vreest Slijpen. Deze mensen hebben toch al weinig geld en motivatie en zijn vaak zorgmijders. Slijpen wijst erop dat de overlast de afgelopen jaren in de grote steden juist is teruggedrongen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Iets van je af schrijven is daar aan toe. Maar een foto en filmpje plaatsen van de buurman gaat toch iets te ver.

Anoniem zei

ben het met anoniem eens... het gaat te ver om foto en filmpje te plaatsen. Ik geloof in de goede bedoelingen van mevrouw Pijl maar ik denk dat dit niet de juiste weg is....