woensdag 19 oktober 2011

DIT PAND KRIJGT EEN RECLAMEBORD

Bij de stadsberichten in de Gezinsbode van afgelopen donderdag stonden onder de rubriek 'aanvragen omgevingsvergunningen' drie aanvragen die betrekking op Beijum hebben. Op Framaheerd 79 mag binnen afzienbare tijd, bij goedkeuring, een boom worden gekapt. Aan de Hiddemaheerd, ter hoogte van nummer 29 wordt bij goedkeuring een brug vervangen en bij Claremaheerd 47 staat in de Gezinsbode: plaatsen reclame. De betreffende locaties aan de Frama- en Hiddemaheerd zijn vrij gemakkelijk te vinden, maar het was even puzzelen aan de Claremaheerd. Want waar is in Godsnaam nummer 47? Aan de hele noordzijde van de genoemde heerd, zie foto, is geen nummer te bekennen. Eerst maar eens gevraagd in het Café Biljart, zijn jullie nummer 47? "Nee, dit is nummer 45, waarschijnlijk is het de videotheek." Daar vervolgens gevraagd of ze nummer 47 zijn en of er binnenkort nieuwe reclame op de gevel gaat verschijnen. Maar ook daar 0 op het request. Maar waar moet het dan zijn? Uiteindelijk vond ik op het hoekpand een groene brievenbus met nummer 47 er op. Zie foto, de brievenbus kijkt uit op ons aller Plein Oost. De foto is zaterdagmiddag genomen, en waarschijnlijk is het dan nodig om dikke rolluiken voor het Informatiepand van Innersdijk te laten zakken. Er valt geen cent te halen, maar voor een vandaal kan het natuurlijk wel een leuke uitdaging zijn.
Goed, hier zal binnenkort een of andere reclame-uiting aan de gevel verschijnen. Hopelijk komt er een lichtbak met vette rode neonlichtletters erop: Informatiepunt Beijum. Het liefst met flikkerende lampen, want we willen toch graag wat meer levendigheid op Plein Oost.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nu we het toch over Innersdijk hebben hier hier een foto-impressie van de bouw in Ten Boer van de tijdelijke Innersdijk.