vrijdag 14 oktober 2011

ZONDAG OPENING EXPOSITIE IN PAND49

Vanaf 16 oktober 2011 exposeert de Groninger kunstenaar Harrie Medema (1958) in Galerie Pand 49 in Groningen.

Als autodidact is hij al vele jaren bezig met tekenen en schilderen. De liefde voor kunst en kunst maken begon in de jaren ‘70 op het Wessel Gansfortcollege in Groningen. Onder de bezielende leiding van zijn tekenleraar maakte Harrie de eerste “echte” tekeningen. Vanaf het begin van de jaren ’90 lag het accent op portrettekenen en heeft hij zich aangesloten bij een Groninger portretgroep. Later legde hij zich toe op het vervaardigen van landschappen. Inspiratie genoeg, “gewapend”met het kleurenpalet van Ploegschilders als Jan Altink en Johan Dijkstra werden stadsgezichten en Groninger landschappen vereeuwigd. Vaak op locatie, maar ook wel in het eigen atelier.
Op de buitenlandse reizen waren Zuid Frankrijk en Noord Italië onderwerp van zijn schilderstudie. Een meer abstracte verbeelding werd hierbij niet geschuwd.
Kleur is heel bepalend voor Harrie, getracht wordt in de schilderijen een bepaald gevoel te leggen. De laatste jaren probeert hij ook andere voorwerpen te voorzien van kunstzinnige afbeeldingen. Dat kan variëren van een wijnkist tot een presenteerbord.

Geen opmerkingen: