woensdag 19 oktober 2011

HEERDENPADROVER WORDT BERECHT

Op de archieffoto ziet u mannen bezig om struiken langs het Heerdenpad te kortwieken of weg te halen. Alles wordt uit de kast gehaald om een gevoel van veiligheid rond hét fietspad van en naar Beijum te bewerkstelligen. Maar de overvallen gaan maar door en door. Een dezer dagen wordt een overvaller die medeverantwoordelijk is voor de onveiligheidsgevoelens rond het fietspad berecht:
Donderdag 20 oktober zal voor de meervoudige strafkamer van de Groninger Rechtbank een verdachte van straatroven staan. De man verdacht van meerdere straatroven onderander Heerdenpad Beijum.

De berovingen op het Heerdenpad hebben voor heel veel onrust gezorgd met name in de wijk Beijum. Het inzetten van een politionele roof coördinatieteam was nodig om zo snel mogelijk de daders in de kraag te kunnen vatten. Om zo de grote maatschappelijke onrust te herstellen. Donderdag 20 oktober 2011 staat een eenentwintig jarige verdachte voor zijn rechters voor vier straatroven gepleegd op 07 en 19 juli 2011. De meervoudige kamer van de Groninger rechtbank behandelen dan deze zaken.
De rechtszittingen kunnen gewoon worden bijgewoond op de publieke tribune. Deze zaak staat op de rol als eerste zaak om 09.30 uur. Het is te hopen dat hier vanuit een grote preventieve werking zal uitgaan. Dat het duidelijk zal worden dat straatrovers hun straf niet zullen ontlopen.
Groningen dichtbij.

Geen opmerkingen: