donderdag 20 oktober 2011

THERMOMETER BINNENSTAD GRONINGEN

Af en toe fietst ondergetekende even naar de stad. Voor zakelijke doeleinden of in het kader van privé-contacten, het doet er verder niet toe waarom. Gisteren liep hij met de fiets aan de hand door de Herestraat, vanaf het Zuderdaip richting Grote Markt. Even terzijde, het lijkt me geweldig om eens verkleed als typetje Piet van Dijken, onze lokale stadscowboy, een keer een Herestraat Helemaal te lopen. Wie weet komt het er ooit eens van. Bij deze nodig ik alvast Kees Huizenga en André Hoogenberg uit om een keer naast 'Piet van Dijken' door de Herestraat te lopen om vragen te beantwoorden. Een filmer is zo geregeld.
Maar goed, even serieus. Na amper tien meter door dé winkelstraat van noord Nederland te zijn gebanjerd werd uw blogger aangesproken door een jongedame die een enquête wilde afnemen.`Een vragenlijst in het kader van 'Thermometer Binnenstad Groningen 2011.' In opdracht van de gemeente Groningen doen wij een onderzoek naar de beleving van de binnenstad onder bewoners, winkeliers, horeca-ondernemers en bezoekers. De gemeente wil de bezoekers en andere gebruikers van de binnenstad nog beter bedienen. Zou ik u over uw beleving van de binnenstadenkele vragen mogen stellen?
De vragen gingen over verkeer en parkeren, openbare orde en en veiligheid, markt en vervulling openbare ruimte, over bouwwerkzaamheden die de komende jaren in de stad gaan plaatsvinden, over vegen, schoonmaken en onderhoud van de stad, over de sfeer en de bereikbaarheid.
De jonge dame wilde niet met haar gezicht op het wereld wijde web, u moet het doen met bijgaande foto. Het regende, en het was gezellig om vragen te beantwoorden over dé stad van Noord Nederland.
Ondergetekende had maar één klacht over zijn stad: kan die parkeergarage aan het Damsterdiep ein-de-lijk een keer afgemaakt worden? Afgemaakt in de goede zin des woords. Zijn rapportcijder voor de stad Groningen? Een 9+. En smaken mogen zoals altijd verschillen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Herestraat helemaal? Heerdenpad helemaal, toch zeker! Of, van Oost naar West!

Anoniem zei

Piet Sukkel en snob van Dijken nadoen?
De malloot heeft en hekel aan Noorderzonbezoekers en geilt op zn status van dorpsnar.
Wat n gek, wilde cruif op z'n heresraat helemaal.