donderdag 13 oktober 2011

DOE MEER MET DE WEGWIJSBUS

Afgelopen dinsdagmiddag,zag ik de Wegwijsbus de parkeerplaats bij het Gezondheidscentrum opdraaien. Even vanuit de auto een foto gemaakt, me afvragend: wat moet de bus daar? Doktersbezoek? Naar de Apotheek? Iets anders? Op de vreemdste plekken kom ik de Wegwijsbus tegen. Een aantal maanden geleden reed ie het kruispunt bij de Herebrug over, ik zag hem een keer op de westelijke ringweg rijden, en naar m'n stellige overtuiging kwam ik hem ook een keer in Drenthe tegen. Op zich natuurlijk niet gek, overal zijn immers mensen die je de weg naar Beijum kunt wijzen. Laat hem gewoon door de drie noordelijke provincies rijden. Een beetje reclame buiten de wijk voor de wijk is natuurlijk niet verkeerd. Waarom niet in de zomer ermee op noordelijke campings gaan staan? Lekker ontspannen én reclame (..) voor Beijum maken.
Regelmatig hoor ik gemopper in de wijk over de bus. Want waarom wordt er vanuit het NLA-geld zo'n 70.000 voor uitgetrokken, terwijl het Ouderenwerk in Beijum het moet doen met nog geen 2000 euro? (Geldt allebei voor 4 jaar als ik het goed heb) Ik heb geen idee of deze mensen hun grief ook bij instanties neerleggen, alleen mopperen is immers tijd- en energieverspilling. Waarom zou je er geen Wegwijzerbus van maken? Als mobiele onderdeel van De Wegwijzer? De wijkagenten kunnen dan rondrijden op zoek naar criminaliteit en wietplantages, Stichting Stiel komt bij u thuis om de boel op te bouwen, De Vensterwijk rijdt ermee naar verschillende schoolpleinen en buurtcentra, de MJD scheurt er mee door de heerden op zoek naar ellende en tekortkomingen, en de vriendelijke dames van de Familiebibliotheek leveren boeken bij u thuis af en halen ze ook weer op. Veel mensen die voor het eerst in hun leven Beijum bezoeken verdwalen in de heerdendoolhoven, waarom de Wegwijzerbus niet inschakelen om ze de weg te laten vinden in de wijk? De weg kwijt? Bel de Wegwijs(zer)bus.
Kom op jongens, kan voor 70.000 euro onderstaand programma niet worden uitgebreid?
11 oktober, 12.00-15.00 Tine Marcusschool
12 oktober, Boerderijum Schoonmaak groene long
12 oktober, PKN de Bron
28 oktober, Sporthal Beijum
29 oktober, 12.00-14.30 Selwerd Wijkfeest
30 november, Sporthal Sinterklaasfeest
17 december, Kleihorn Winterdoemarkt
?? Plein Oost, Kerstmarkt
http://wegwijsbus.nl/planning

5 opmerkingen:

Kees K. zei

Volgens mij is die bus al lang de weg kwijt. Dus omdraaien dat budget, 70 k voor de ouderen, 2 k voor die dolende nutteloze bus.

Leuk plan ook, laat alle instanties met die bus 'hun ding doen', er kunnen minstens 14,5 verwaarloosd kind in met daarbij nog 140 wietplanten, twee boekenrekken en drie man verkeersbordtechnici.

En wat gaan ze doen in Selwerd? Oproepen tot massaverhuizing naar Beijum? Of bij de PKN een enkele hemelreis verzorgen? Dit soort aktiviteiten zoals in de agenda doen ze al langer, ze staan er, Kreeg ik maar zoveel voor zo weinig.

't Was niks, 't is niks en het wordt niks.

En was dat tochtje naar Drenthe niet dat bankstelletje van Bob naar oma?

Nee, ik heb deze kritiek niet bij 'instanties' neergelegd.

Anoniem zei

Beetje vrijetijdsbesteding voor de chauffeur

Anoniem zei

Buiten de wijk wordt er toch gewoon voor betaald???
En waar gaat dat geld dan naar toe?

Kees Huizenga zei

Ik verwijs naar dit bericht op Beijumnieuws van 2 juni 2011 voor achtergrondinformatie:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2011/06/graag-transparantie-bij-nla-leden.html

Centrum voor jeugd en gezin zei

Ze waren in het CJG. Donderdag was de feestelijke afsluiting van de week van de opvoeding. Het thema was opvoeden in verschillende culturen. Er was buikdansen, hennatatoeages lekker eten en voor de kinderen een springkussen .Weer wat gemist dus. Als je ze volgt op twitter (of het CJG) blijf je op de hoogte.