maandag 31 oktober 2011

PARKEERKRAPTE BIJ DE DIJK

Waar bij de meeste basisscholen in Beijum maatregelen worden getroffen om parkeerproblemen tijdens het brengen en halen van kinderen door ouders tegen te gaan, daar lijkt bij Montessorischool De Dijk juist een probleem te ontstaan op dit gebied. Gisteravond waren alle parkeerplaatsen bij de school bezet door auto's van omwonenden. Daar zullen vanochtend vast een paar van verdwenen zijn in verband met werkzaamheden van betreffende Beijumers, maar het neemt niet weg dat de krapte een feit is. Bovenstaande foto is afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 12 uur 's middags genomen. Je moet wat als ouder en dus zet je je auto op de rotonde neer. Mag niet, maar kun je het ze kwalijk nemen? De rotonde mag dan wel af zijn, een paar Kiss & Ride parkeerplekken erbij zou niet gek zijn. Een Kiss & Ride is een kortparkeervoorziening dichtbij bijvoorbeeld een treinstation of basisschool. Ze worden daar gecreëerd om reizigers of schoolkinderen dichtbij de ingang tot het gebouw af te kunnen zetten of op te halen.Wikipedia.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste lezer,

Inmiddels een bord geplaatst. Maximaal 10 minuten parkeren. Wat een farce. De meeste auto's staan er uren. Mag van mij maar wil je als handhaver serieus genomen worden; deel dat boetes uit of haal het bord daar weg.
Groet Herman

anirnith zei

dit was toch van tevoren toch te voorzien als je een ingang van een school zo dicht op de weg maakt?!
ik heb de auto's soms bijna bij mij voor de deur staan?! (begin Hylkemaheerd)

ik snap niet dat dit plan zo goed gekeurd is bij de gemeente destijds... dat is vragen om problemen...

waarom trouwens uberhaupt een rotonde op die plaats? om de bus te kunnen laten draaien daar?
als je de bus gewoon de hele ring laat rondrijden ben je van het hele gedoe af... kan de rotonde weg,kun je daar een verkeersveilige en ruime pakeer/afzetplek maken en hebben de mensen in de omgeving van het gezondheidscentrum ook eindelijk een fatsoenlijke OV verbinding...

heb je een ring in je wijk rijd de bus hem niet helemaal... heb ik nooit gesnapt!