donderdag 20 oktober 2011

"HET ONDERZOEK LOOPT GOED"

Een half uur geleden ging ondergetekende maar even poolshoogte nemen bij de enige en echte benzinepomp die Beijum rijk is. Het was me nogal wat, zie blogbericht van gisteren, 'Overvallers staan op de video.' 

De politie is op zoek naar de daders van een spectaculaire kluiskraak bij een tankstation aan de Amkemaheerd in de Stad-Groninger wijk Beijum. De inbrekers sloegen maandagnacht hun slag. Ze kwamen binnen via het dak van het tankstation.

Aan de jongedame achter de glazen afrekenbalie vroeg ik of er al wat meer bekend was omtrent de daders. "Daar mag ik niks over zeggen, ik roep er wel even iemand bij." Een vriendelijke mijnheer met pretogen stond uw blogger daarna even te woord. Hij maakte bepaald geen aangeslagen indruk. Of hij al wat meer wist? "Ja, er is al heel veel bekend, maar dat kan ik u niet mededelen." Als ik me niet vergis werd de pret in de ogen van de woordvoerder nog groter. Stond hier iemand die weet dat het in de kraag vatten van de daders een kwestie van tijd is? 

Een blogberichtje op het wereld wijde web moet natuurlijk het proces van opsporen en arresteren niet doorkruizen. Het zou de daders maar op ideeën kunnen brengen. De videobeelden zijn toch heel duidelijk, probeerde ik nog. "Ja, die zijn heel duidelijk."
Het kan niet anders, eigen interpretatie, of de daders van de kraag worden binnenkort in de kraag gevat. De woordvoerder weet veel meer dan dat hij kan prijsgeven. En de daders staan duidelijk op de videobeelden. Kan niet missen, zou je zo denken.

Geen opmerkingen: