maandag 31 oktober 2011

BEIJUMER MEIDEN ZIJN COOLIEDEWOOPSIE

Afgelopen zaterdagmiddag ging de deurbel. Met in één hand de huistelefoon en in de andere hand de mobiele telefoon opende ik de deur. Drie meiden keken me ontwapenend aan: "Mijnheer, we doen het ruilspel, we hebben een pot jam bij ons, wat wilt u er voor teruggeven?" Om gek van te worden. Met twee bellers, aan elk oor een aan de lijn en drie meiden voor de deur nam ik de zonder wat te zeggen en kort door de bocht de pot jam aan en dook in de eigen kast om daar een pot appelmoes uit te halen. (Geen slechte ruil toch?). Hoe bedenk je het, vroeg ik me geërgerd af. Maar goed, de dames een pot appelmoes, ik een pot aardbeienjam. Na de telefoontjes kwam het schuldgevoel. Hallo, dacht ik, kun je even aandacht aan de jeugd van tegenwoordig besteden? Ben je een ouwe lul aan het worden of zo? Op de fiets achter de meiden aan: Leuk dames wat een idee, mag ik een foto maken? Dat mocht. "We doen dit vaker, het is heel leuk om zo langs de deuren te gaan." Klik, zei de camera. De foto bekijkend roept het een associatie bij me op van de Daltons. Stel je een kleinere ruilspeelster links voor of een grotere rechts en je hebt de Dalton-Sisters. Van klein naar steeds een beetje groter. Leuk, lieve boefjes die langs de Beijumer deuren gaan. Zo, als oudere jongere heb ik nu de eerste kort-door-de-bocht-reactie wel weer goed gemaakt lijkt me zo. Ik zal het nog gekker maken, ik vind de drie meiden op de foto helemaal cooliedewoopsie! Cooliedewoopsie? Ja echt helemaal cooliedewoopsie. Want, even googelen op het woord ruilspel leverde dit op:
Nog even een stukje over wat we nog meer op regioweekend hebben gedaan. Zaterdag middag gingen we met zn alle naar het centrum van Ermelo en gingen we 'HET RUILSPEL' doen. Echt hartstikke cooliedewoopsie! Ieder groepje krijgt een ei. Het is de bedoeling dat je dat ei gaat ruilen voor iets anders. En zo telkens met het nieuw geruilde voorwerp proberen dat voor iets groters, duurders of originelers te ruilen. Sommige gingen bij mensen thuis aanbellen, maar wij gingen gewoon de particulieren winkels in. Echt grappig dat nog zoveel mensen heel makkelijk willen ruilen!
Dit was ons lijstje:
Ei , eetbare hondenstok,  olielampje, neus/oorharen trimmer, een heel mooi plaatje voor boven je wastafel, 2 rookworsten, verfbakje met roller, fiets-km-teller,  fles wijn, buitenband en een vlaggetje voor op een kinderfietsje (dat stomme ding koste wel 8.50 euro!).
Maar goed, dat was dus ons heel ruilproces, en wij waren best tevreden. Lees hier.
Soms heb je van die dagen dat je het gevoel krijgt dat je een dagje ouder wordt. En dat je de aansluiting met de jeugd dreigt te verliezen. Daarom even echt helemaal gemeend: Beste Beijumer meiden, ik vind het geweldig dat jullie bij me aan de deur waren, en fantastisch om er een blogbericht aan te wijden. Echt, ik vind het allemaal heel erg cooliedewoopsie wat jullie doen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ideetje: één van die meiden ruilen voor je schoonmoeder.

(rené)