vrijdag 21 oktober 2011

EINDE TON, WAT NU MIKE TOMALE?

Rita Verdonk stapt uit de politiek, aldus landelijke media en ook http://www.dvhn.nl/
Rita Verdonk stapt uit de politiek. Ze stopt als politiek leider en bestuursvoorzitter van haar beweging Trots op Nederland, zo heeft ze vrijdag aangekondigd in een interview met het televisieprogramma EenVandaag.
Het moet een tegenvaller zijn voor Beijumer Mike Tomale. De voorzitter van het district Groningen van TON is nog maar net aan zijn Trots-missie begonnen en zou nu al weer moeten stoppen bij zijn politieke partij. De Beijumer die in staat moet worden geacht om licht in de duisternis bij de lokale bewonersclub te brengen, je kunt 'normaal' met hem communiceren, wat wat mij betreft een verademing is, is om een reactie gevraagd. Telefonisch kan ik hem niet bereiken, wel vroeg ik hem net per e-mail wat hij van het opstappen van Rita vindt. Het antwoord laat nog even op zich wachten.

Trots op Nederland heeft nog geen zetels in de Provincie Groningen, maar we zij er van overtuigd dat er genoeg mensen zijn die Trots op Nederland kennen als een "no-nonsense" politieke partij en ons zullen helpen om Trots ook in de kieskring Groningen op de kaart te zetten.Namens de partij zitten in het bestuur Mike Tomale - kiesdistrict voorzitter.
Groningenistrotsopnederland. (Foto ook van deze site)

Update 20:11: Het antwoord van Tomale:
Ik sta achter het besluit van Rita, maar het is jammer. Ik wacht rustig af wat de leden van de vereniging beslissen op de ALV aanstaande 19 november en welke argumenten het bestuur heeft om verder te gaan. Ik hoop dat deze liggen in de lijn van mijn verwachtingen, maar je weet maar nooit. Ik ben bang dat heel veel raadsleden "stuurloos" gaan worden en overstappen naar andere partijen, zoals afgelopen week al gebeurde in Den Bosch. Hier liep de gehele TON fractie over naar de VVD. Zoals gezegd, ik kan alleen maar afwachten en hopen op het vertrouwen wat de leden hebben in Trots op Nederland.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Tis dringen aan de rechter kant. De link naar 'bewonersclub' snap ik nie, zit ie daar in dan?

Anoniem zei

Populistenpartijen komen en gaan

Anoniem zei

Gek dat we dan hier nooit iets lezen over bewonerszaken.
Of alleen normaal praten over politiek en politieke akties

Kees Huizenga zei

Mike Tomale is in september 2011 verkozen tot bestuurslid van de BOB.

Wellicht is het raadzaam om je met de BOBbers te verdiepen in kennis van zaken inzake bewonersparticipatie, wijkdemocratie, huurrecht, stedenbouw & wijkvernieuwing, duurzaamheid, sociale media, omgaan met vrijwilligers, etc. Om solisme en werken zonder draagvlak te vermijden.

Zie: http://www.gic.nl/nieuws/kennisacademie-voor-huurders-in-groningen

Citaat:
"Het Huurders Platform Groningen (HPG) organiseert een kennisacademie voor huurders (en bewoners). Gebrek aan kennis en ervaring bemoeilijkt soms het opereren van huurders (en bewoners) binnen buurt- en wijkorganisaties, aldus de initiatiefnemers.

HPG wil een steentje bijdragen aan het op een hoger plan brengen van die kennis en ervaring." Einde citaat.


Hoe staat het met de Heerdenpad-actie van Mike Tomale? Fietst hij nog elke avond langs het Heerdenpad? Ook nu het kouder wordt?

Wat vindt de BOB van zijn Heerdenpad-solisme?

Anoniem zei

A.s. dinsdag eerste bijeenkomst.

Hier staat de info van HPG en dit is ook voor kopers!!!

http://www.dehuismeesters.nl/documents/Kennisacademie%20voor%20huurders%20en%20bewoners.pdf