maandag 17 oktober 2011

MAANDAGOCHTEND (88)

Maandagochtend, half acht. De Beijumer samenleving komt binnen een uur knarsend en piepend op gang. Of zal het geeuwend en zuchtend zijn? Nog even omdraaien en die klotewekker een hengst geven? Een ding scheelt, de Beijumer ouders hoeven de hele week geen haastje-repje-structuur richting hun kroost toe te passen. Herfstvakantie. Met m'n duffe kop, want een korte nacht, schiet me net te binnen dat er dit jaar geen herfstactiviteiten op en in het gebouw van de Schooltuin zijn. Dus geen pompoenpeuteren o.i.d. Educatief Medewerker Ger van Dam vertelde afgelopen vrijdag dat de ramen van het leslokaal in de herfstvakantie worden vervangen, die lekken namelijk. Maar goed, waar was ik gebleven? Dat de Beijumer kinderen kunnen uitslapen voordat ze gaan plaatsnemen achter de playstation, Nitendo-ds, x-box, playstation of computer.
In alle vroegte maakte ik net een wandeling door midden Beijum en kwam uit in de Grevingaheerd. Om zeven uur is het nog pikkedonker en de donkerste dagen van het jaar moeten nog komen.
Vijf meter voor het kruispunt met de Beijumerweg (fietspad) zag ik dat hier in verband met wegwerkzaamheden maar 30 kilometer per uur mag worden gereden. Vreemd bord als je er langer bij stil staat, het is bij wijze van spreken nog gevaarlijk om stapvoets het kruispunt over te steken. Hoe haal je het in je harsens om hier 50 te rijden? 30? De fietsers en bromfietsers rijden vaak hard onder de onderdoorgangen door, u weet wel de onderdoorgangen onder twee huizenblokken in de Grevingaheerd. Een automobilist heeft maar een paar meter uitzicht...Achter het fietspad is een soort van heerd-rotonde, 20 kilometer per uur is het hoogst haalbare lijkt me. Maar kijk uit, rij niet harder dan 30..., aldus het bord. Doorlopend, over het fietspad en het speelveldje, keek ik even of het lieve briefje er nog hing dat een Beijums meisje (ik denk aan het handschrift te zien dat het een meisje was) afgelopen zatedag aan een lantaarnpaal had gehangen. Zie hierover een blogbericht die ik later op de dag zal publiceren. Maar nee, het hing er niet meer.
Wel stond een apparaat op een groenvoorzieningmedewerker te wachten Het hele weekend heeft het ding er gestaan, tussen de herfstbladeren en de bijna nachtvorst van afgelopen nacht.

De nieuwe week is weer begonnen, een schoolloze week voor de jeugd van Beijum. Een kop koffie drinken en het eerste blogbericht van deze week online zetten. Het wordt de eerste week na de zomervakantie waarin de verwarming bij ondergetekende weer aan gaat. Wat gaat de tijd snel, vindt u niet? Over ruim een maand komt Sinterklaas al weer in het land, weer een maand later komt de kerstman voorbij. De weken vliegen voorbij. Een prettige week toegewenst.

Geen opmerkingen: