donderdag 6 oktober 2011

DE LAATSTE WEKEN INNERSDIJK BEIJUM

Het oude, grote en witte verpleeghuis Innersdijk, gelegen aan de westkant van Plein Oost, heeft z'n langste tijd gehad in Beijum. Binnen een week of tien zal het pand leeg komen te staan, in elk geval voor Kerst, aldus locatiemanager Tietsjannie Hamstra. Wat staat er allemaal te gebeuren?

Bijna twee jaar geleden, tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 leefde er wat angst in de wijk dat de oude, krakkemikkige en leegstaande Montessorischool door toedoen van reljeugd  in vlammen op zou gaan. Het gebouw werd bewaakt door beveiligers met honden en een vroegtijdige 'sloop' werd op deze manier voorkomen. Hoe het plan van aanpak voor de komende jaarwisseling met betrekking tot de leegstaande Innersdijk zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat er geen risico zal worden genomen. Hamstra: "Voor oud en nieuw is alles uit het gebouw weggehaald. Het zal bewaakt worden door beveiligers want Innersdijk neemt de verantwoording op zich om de jaarwisseling veilig door te komen."
Vertel eens, wat staat er verder allemaal op stapel? "Er gaan 36 bewoners verhuizen naar de Bloemhof in Ten Boer, en ook verhuizen 183 cliënten naar de tijdelijke huisvesting in dezelfde plaats. Iedereen krijgt een eigen kamer."
Het wordt leeg in Beijum op dit gebied? "Het is de bedoeling dat we in 2013 in Beijum terugkeren. Tot die tijd blijven we wel een band met Beijum houden, we behouden het Informatiepunt op Plein Oost, de externe maaltijdvoorziening blijft intact, en ook de afdeling waar je als cliënt van Innersdijk met je partner kunt wonen, te weten de Fossemaborg in het Munsterhoes, blijft voor Beijum behouden."

2 opmerkingen:

Karin zei

Wat ben ik toch weer blj met beijumnieuws vroeg me al af hoe het er voor stondt nu weet ik het bedankt Johan!

Ik baal er stevig van daar wij er tegenover wonen en ik bang ben voor veel overlast qua bouw mischien valt het mee? we zullen zien

Anoniem zei

Op 18 oktober 1986 werd de verhuizing van het Trelinghuis naar Innersdijk aangekondigd zie hier en kwamen de heren van het bedrijf van het meubeltransportbedrijf Hofsteenge uit Grootegast uitlegen hoe het logistiek in zijn werk zou gaan zie hier uit de krant van N v/h N

En de dag van de verhuizing 20 oktober in het N v/h N zie hier dus ze zitten er deze maand 25 jaar maar de officiële opening was pas op 16 mei 1987 door prinses Juliana.