zaterdag 15 oktober 2011

KOFFIE, BEIJUMERS EN STUDENTEN?

De verhouding tussen 'gewone' Beijumers en studenten is nooit goed onderzocht. Alleen Lijn6 heeft een paar maanden geleden een poging gedaan om het onderwerp in kaart te brengen. Een poll gaf aan dat de meeste Beijumers niet afkerig staan t.o.v. studenten in hun wijk. Beijum zit ver onder de norm van de toelaatbare- ik meen- 14% studenten die in de heerden mogen bivakkeren. Toch was er een jaar geleden paniek onder een handjevol huizenbezitters in de wijk, een reflex van uitsluiting en vol is vol kwam er uit voort. Er zouden geen extra kamerverhuurpanden meer mogen komen. Vanzelfsprekend wordt met die opstelling niet de mening van de Beijumers vertolkt, hoe het ook anders kan staat op http://www.oogtv.nl/
Stadjers en eerstejaars studenten kunnen de komende week bij elkaar op koffie om elkaar beter te leren kennen. De koffie staat geserveerd in de diverse wijkposten van de stad. In de introductieweek voor de eerstejaars werd er op gehamerd dat een goede relatie met de buren in de stad belangrijk is. In veel wijken zijn er klachten over studenten. Door samen een bak koffie te nuttigen zouden al heel wat problemen verholpen kunnen worden.
Foto links van http://www.dvhn.nl/ Rechts van http://www.oogtv.nl/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe betrouwbaar is die poll want hij was ook bekend op een andere site,s die door veel Groningers worden gelezen.

Dus ik ken in een chique buurt wonen in Groningen zuid en lekker stemmen dat ik voor studentenhuisvesting ben in Beijum, of ben student en stem dan natuurlijk ook voor.

In de zestiger jaren begon men met studentenflats te bouwen in Groningen en toen kwam de Oosterpoort in beeld met de nodige gevolgen zie dit artikel van 18 januari 1974 in het N v/h N,

Wat ook frappant was dat men ook een studentenflat wou bouwen in Paddepoel begin zeventiger jaren maar dit is afgeketst omdat dit te ver van de stadscentrum was voor de studenten.:)

Wel leuk maar op welke tijdstip en waar kan je kennis maken met de studenten want dat staat niet bij het artikel van OogTv.

Anoniem zei

De Bob zeker weer? Brrrr, wie verlost beijum van dit aftandse kutgroepj