dinsdag 18 oktober 2011

UIT DE OUDE DOOS (90)


Ik heb me laten vertellen dat hij een blauwe maandag in Beijum heeft gewoond maar dat verhaal heb ik nooit bevestigd gekregen. 

Ik weet wel dat een kleine twintig jaar geleden Amerikaanse basketballers van Donar aan de rand van de Rensumaheerd, met uitzicht op Zuidwolde, hebben gebivakkeerd.
Wat ik ook nog weet, als import Beijumer, dat tot een jaar of twaalf geleden er een bank zat in het pand waar nou de tandarts zit. Of was het nou in het pand van fietsenmaker Postma?
In elk geval hebben Ronald Koeman en Rudina Pasveer het bankgebouw begin jaren tachtig feestelijk geopend. Zie foto. Wat me er van verteld is is dat er een prijsvraag aan de opening vast zat. Meer weet ik er niet van. Koeman, het is misschien wel de (wereld)beroemdste persoon die we ooit op de Beijumer klei hebben gehad.
Ik zit nog even over dat bankgebouw na te denken, volgens mij zat er ook een postkantoor en die is een jaar of tien geleden verhuist naar waar die nou ook zit, in de videotheek.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar nu fietsen maker Postma zit zat het postkantoor,en waar nu de tandarts zit zat een filiaal van de Bondspaarbank,zeker weten .

Anoniem zei

Nou laat er een ramkraak zijn geweest en zien we een afbeelding van de achterzijde van het postkantoor in het N v/h N van 19-09-1991 zie hier

Anoniem zei

En het verhaal van de basketballers klopt ook die hadden een woning op de Rensumaheerd ,waren huizen in de vrije sector van makelaar Kamminga ,was al begin jaren 80 .

Anoniem zei

Waar nu de dierenarts zit zat inderdaad een bank zie deze advertentie in het N v/h N en
hier een bankoverval op 03-07-1992 ook uit het N v/h N

Er is ook nog een Amro bank geweest in Beijum maar deze is in 1987 gesloten omdat de klanten meer in het rood stonden dan er kapitaal hadden staan volgens de krant.

Liesbeth zei

Klopt helemaal.
enne Johan het is niet tandarDs,maar tandarTs;)

Johan Fehrmann zei

Bedankt voor de aanvullingen en correcties op taalvouttjess!
Doorverwijzing naar berichten van @Anoniem , 21.36 en 22.24 uur zijn ook prachtig, waarvoor ook dank.
Ivm werkzaamheden heeft het even geduurd voordat de reacties zijn gepubliceerd.

Anoniem zei

In mijn reactie van 22:24 moet tandartsenpraktijk zijn inplaats van dierenarts.

Bianca.. zei

klopt allemaal en idd Erwin Koeman heeft hier ook gewoond in de Grevingaheerd..Bij het veldje van de schapen...

Unknown zei

In de Grevingaheerd woonde in de jaren 80 Rob mc Donald voetbalde toen bij de fc...