maandag 10 oktober 2011

LOVE AND PEACE

Even waande ik me bij het aanschouwen van deze camper terug in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Maar het was toch gewoon 2011, afgelopen zondag. (gisteren een week geleden) Locatie, parkeerplaats voor Kardinge. Soms is het prettiger om bij iets geen achtergrondverhaal te weten dan wel, kun je het mooi zelf invullen. Zo te zien is deze bus van Patrick, Stefan en Jeffrey, klik groter. Wat tegenvalt is dat tussen de gekleurde hartjes en de love-woordjes geen vrouwennamen staan. Ja, lekker makkelijk, love and peace in je eentje, de meeste samenwonende of getrouwde stellen weten maar al te goed dat love ook een battlefield kan zijn.

Klik groter!
 Over de jaren zestig gesproken, het was natuurlijk allemaal lief en aardig bedoeld, de 'flowers in your'e hair', etc., maar de praktijk is zoals altijd weerbarstig, het is té dromerig om altijd in 'love and peace' te zijn. De planeet Aarde is nu eenmaal de planeet van de tegenstellingen. Donker en licht, in- en uitademen, geboren worden en sterven, dag en nacht, arm en rijk, etc. Tja, love and peace. Aan wie kun je je het meeste ergeren, en wie kun je het diepste haten? Juist, je geliefde. The Mills Brothers zingen hierover: You Always Hurt The One You Love (the one you shouldn't hurt at all)  Hoor en bekijk ze op You Tube.

You always hurt the one you love,

The one you shouldn't hurt at all.
You always take the sweetest rose,
And crush it till the petals fall.


You always break the kindest heart,
With a hasty word you can't recall.
So, if I broke your heart last night,
It's because I love you most of all.

Na het maken van de foto vervolgde ik m'n weg. Eén vraag bleef daarna even hangen: zullen ze wel eens stinkende ruzie hebben in die camper? Slaan ze elkaar bijna wel eens ongenadig de hersens in? Zo niet, zullen ze dan wel echt contact hebben en echt van elkaar houden?
Sommige gelovigen willen nog wel eens de neiging hebben om 'goed' te zijn door het 'slechte' te willen wegduwen en te onderdrukken. In feite doen de eigenaren van deze camper niet anders. Hoe wil je nou love en peace hebben zonder de andere kant te verkennen? Wat is een echte band zonder op z'n tijd een portie woede en haat? Wat is er mooier om daarna de boel weer bij te leggen en (voor een tijdje!) weer love and peace te voelen?
Maar goed, wat zit ik het allemaal lekker in te vullen. Wie weet is deze camper gestolen, of zitten er criminelen in die dit als dekmantel gebruiken. Wie zegt dat het geen ordinaire sexcamper is?

1 opmerking:

Anoniem zei

Mannenliefde, of vader-zonen liefde kan toch ook.
Of de camper verven is door mannen gedaan, en de eigenaren zijn anderen.
Voor je weg gaat met de camper lekker ruzie maken en dan samen gezellig in love en peace knus in de camper het weer goed maken.