maandag 31 oktober 2011

MAANDAGOCHTEND (90)

Met een redelijk duffe kop moet ook deze maandagochtend de koelkast en 'gewone' levensmiddelenkast weer worden aangevuld. Lekker trouwens dat het een uurtje vroeger licht is, maar dat zal niet lang meer duren, de donkerste dagen van het jaar sluipen naderbij. In diverse media las ik vorige week dat Koning Winter in december, januari en februari wel eens meedogenloos toe zou kunnen staan. Maar goed, we beleven eerst nog de laatste dag van oktober.
M'n oog viel een uurtje geleden op dit bord bij de kassa in de Lidl. Soms heb je dat, je loopt honderden keren langs iets, en ineens valt het je op.
Maar het zal niet zomaar zijn, en waarschijnlijk heeft het te maken met de pennenactie bij AH. En daarom ook even de foto erbij plaatsen die afgelopen zaterdagmiddag werd gemaakt. Zie kleine foto, is groter te klikken. Het zit zo, ondergetekende opent altijd automatisch z'n boodschappentas om er  de boodschappen die over de scan zijn gebliepbliept in te doen. De tas wordt schuingehouden zodat de cassière ook even mee kan kijken. Bij AH krijgen klanten deze dagen  een blauwe ballpoint als ze uit zichzelf de tas openen. Geen cassière die het leuk vind om te vragen de tas te openen, als de klant uit zichzelf een beetje meewerkt wordt zoiets altijd gewaardeerd. En nu dus ook tijdelijk met een pen als kado. Nee, ik hoef geen hernieuwde discussie te ontketenen over de zin of onzin van zo'n maatregel, maar als ik ondernemer zou zijn zou ik m'n spullen ook tegen winkeldieven beveiligen.
De Lidl vraagt al een jaar of tien om de tas te openen. Maar in deze winkel zijn nog meer regels, las ik net. Dat er geen alcohol aan jongeren onder de zestien jaar mag worden verkocht is een landelijke regel. Drie in de rij, een kassa erbij, het staat er wel mooi maar de praktijk laat dagelijks rijen met vijf of zes klanten zien. Ook las ik net dat je je winkelkar naar het einde moet doorschuiven, iets wat ik nooit heb geweten. Ik dacht altijd dat je hem gewoon midden in de winkel mocht laten staan (...).
Bovenaan staat: Graag u aandacht voor het volgende. En ook het woord 'klanteninformatie.'
Vreemd dat ik vanochtend dit bordje voor het eerst opmerkte, en blijkbaar nog nooit een regel heb overtreden. Winkeldiefstal wordt hier een 'misverstand' genoemd, om misverstanden te voorkomen moet je je boodschappentas openen.

De nieuwe week is weer begonnen, we denderen de een na laatste maand van het jaar binnen. Stel u af en toe een beetje open op. Dat kan misverstanden voorkomen. En betrek uw boodschappentas er dan ook even bij.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen houden er van om in de file te staan bij de kassa,s, let maar op zaterdag 24 december moet praktisch iedereen nog zijn kerstboodschappen doen inplaats van de dagen er voor al wat boodschappen te doen.
We hebben een koelkast en vrieskist in huis dus we kunnen al veel voordien in huis nemen.

Zal leuk wezen als er op 24 december een grote pinstoring zal voor doen dat word lachen dan :)

Anoniem zei

Ik weet niet waar vorige schrijver zijn humor weghaalt maar erg gezond vindt ik het niet, jammer leedvermaak.