woensdag 12 oktober 2011

VIERDE VERJAARDAG BEIJUMNIEUWS

Op 12 oktober 2007 omstreeks 13.00 uur ging het eerste blogbericht van Beijumnieuws online. Het achterliggende verhaal is hier uitgebreid behandeld. In het kort voor nieuw ingestroomde lezers/kijkers: Twee ooit enthousiaste en gemotiveerde redacties, allemaal vrijwilligers uit de wijk, stapten op nadat ze bruut en minachtend werden bejegend door een op macht beluste figuur en enkele meelopers. De mensen van Lijn6 gingen in augustus 2010 als redactie verder, ondergetekende ging vier jaar geleden solo de digitale snelweg op. De motivatie en lol is nog volop aanwezig, en een paar procent brandstof voor het op stoom houden van het vliegwiel van Beijumnieuws komt voort uit de eerste gedachte die precies vier jaar geleden na het opstappen omhoog kwam: het zal niet gebeuren dat deze medogenloze mensen, die een enthousiaste groep vrijwilligers de nek hebben omgedraaid om 'de vrije pers' in Beijum in handen te willen krijgen, het op nieuwsvoorziening in de wijk voor het zeggen zullen krijgen. In al m'n onbescheidenheid durf ik te stellen dat deze doelstelling glansrijk is gehaald en nog steeds gloreert. De 'coupeplegers' van oktober 2007 en februari 2010 hebben dagelijks, wekelijks en maandelijks het nakijken wat betreft het snelle wijknieuws dat op Lijn6 en Beijumnieuws verschijnt, ze lopen treurig achter de nieuwsfeiten aan. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat anderhalve paardekop in Beijum, enkele tragisch-komische figuren met een eigen bevoogdende machtsagenda, gaat bepalen wat Beijum moet vinden en denken inzake kwesties als de tram, studentenhuisvesting, golfbaan of andere belangrijke zaken.

 De wijk heeft geen behoefte aan de zelfingenomen propagandaberichtgeving van een paar enkelingen. En het wil geen maand wachten op foto's en verslagen van bijvoorbeeld Koninginnedag, Bonte Beijumexpress of Bruisend Beijum. We leven nu, en vandaag willen we geinformeerd worden over wat er speelt in de wijk. Dit blijkt dagelijks uit de kijkcijfers, aan de tips die worden opgestuurd, en aan de bijdragen en mails van lezers. Waarvoor dank, zonder de lezers die Beijumnieuws van harte ondersteunen had deze wijkblog zich niet zo kunnen ontwikkelen. Afgezien van het stukje geschiedenis, de grote hoofdmoot blijft vanzelfsprekend de lol en het plezier om de wijk Beijum elke dag (zoveel mogelijk!) in al z'n facetten te verslaan en/of te beschrijven.

Hoe nu verder? In elk geval heb ik het aanbod van van de directie van Stichting Foundation Youth Care om Beijumnieuws van een blog naar een site te transformeren vriendelijk van de hand gewezen. Het is te vertrouwd om te bloggen, en het jasje dat Beijumnieuws aan heeft qua  kleur en vorm bevalt ook nog prima.
De reactiemogelijkheid blijft structureel op moderatorstand om rioolreacties te kunnen onderscheppen. Verder zijn er dagen in de week waarop accuut wijknieuws iets later op het web komt i.v.m. reguliere werkzaamheden, op redelijk wat dagen staan blogberichten geprogrammeerd zonder dat de lezer dit in de gaten kan hebben.

Alle lezers veel leesplezier verder. En als er commentaar geleverd moet worden, complimenten moeten worden uitgedeeld of als er iets te mekkeren valt, of als iets voor verbetering vatbaar is, tips etc., mail zoals altijd naar Beijumnieuws@online.nl
Illustratie van http://www.kaartje2go.nl/verjaardagskaarten/4-jaar-by-gijnig?sk_id=2
Update donderdag 10:58: Er zijn drie reacties onderschept van lezers die hun twijfel hebben over verdere werkzaamheden van ondergetekende, zoals in de video op Lijn6 vermeld wordt. Ik zou liegen, en daarom niet geloofwaardig zijn als verslaggever. Graag willen ze dat via een reactie wereldkundig maken. Er zijn mensen die het niet kunnen vatten dat je met goede (financiële) afspraken bij de ene werkgever kunt stoppen en later- zoals nu het geval is- gewoon weer aan de bak kunt gaan. Een eigenaardige behoefte om daar stemming over te willen maken..Een persoon heeft in het verleden vaker kippig gereageerd, ik zou alleen knuffelreacties willen, en is bekend.

7 opmerkingen:

Liesbeth zei

Gefeliciteerd Johan....
ik als ex collega van je..ben trots op je....

michel zei

Gefeliciteerd. Lees Beijumnieuws meestal met plezier. Het houdt me als oud-bewoner van de wijk op de hoogte. Succes verder!

Karin zei

Gefeliciteerd Johan, op naar nog 4 jaar Beijumnieuws wordt groter en groter alleen je tweets kunnen wat beter daar heb je nu wel concurentie
http://twitter.com/#!/Beijumpunt

Alie zei

gefeliciteerd en hou ons nog maar jaren op de hoogte!

Anoniem zei

Gefeliciteerd! En ik blijf je lezen.

(rené)

Bert zei

Gefeliciteerd Beijumnieuws, en dat je nog vele jaren mag doorgaan met het brengen van actuele nieuws!

Anoniem zei

Je kunt altijd nog een keer alle heerden doorlopen in plats van rijden. Felicitaties uit de Rensumaheerd!