woensdag 5 oktober 2011

HEERDENPADBURGERWACHTER OP TV?

Tussen allerhande werkzaamheden en verplichtingen door zag ik vandaag dit tafereel op het Heerdenpad. Initiatiefnemer van de burgerwacht op hét fietspad naar Beijum, Mike Tomale, werd geinterviewd. Hij staat links op de foto. Ik had geen tijd om af te stappen en vragen te stellen, en weet zodoende niet of deze mensen van OOG-TV of RTV-Noord waren. Maar ik sluit niet uit dat het interview vanavond op een der beide zenders te zien zal zijn.

Commentaar:
De actie van Tomale roept de nodige vragen op. Is het nou wel handig en verstandig om op persoonlijke titel in het donker, en als man met een petje op, alleen over het Heerdenpad heen en weer te fietsen om de boel in de gaten te houden? Gelet ook op enkele reacties onder het artikel van gisteravond, zou dat juist geen angst kunnen oproepen bij sommige vrouwen? Ook is bekend dat Mike Tomale politieke aspiraties heeft, zo is hij o.a. voorzitter van Trots op Nederland, afdeling Groningen. Daar is natuurlijk niks mis mee, net zo min als dat je als aankomende politicus profileringsdrang kunt hebben omdat je jezelf nou eenmaal op de kaart wil zetten. Er bestaat nu eenmaal geen politicus zonder eigenbelang. Maar een solistische actie zoals gisteravond, en wellicht ook voor vanavond gepland, roept het gevoel op dat iemand veel meer met z'n eigenbelang bezig is dan voor 'de goede zaak', in deze het creëren van een veiliger situatie op het Heerdenpad. Als je écht van goeie wil bent, dan zorg je dat je eerst draagkracht creëert voor je actie, dan overleg je eerst met stadswachten, wijkagenten en andere autoriteiten. Het probleem dat Beijum geen goeie, verbindende en overkoepelende organisatie heeft die opkomt voor de belangen van alle Beijumers is niet op het conto van Tomale te schrijven, daar kan hij ook niks aan doen. Maar het zou ook verstandig zijn geweest om ook eerst draagvlak onder de wijkbewoners te zoeken en te vinden.
Eén ding moet je Mike Tomale meegeven. Hij heeft de problematiek rond de onveiligheid op het Heerdenpad nadrukkelijker op de kaart gezet. Dat is positief. En dat hij daarbij ook zelf aandacht krijgt, en elke politicus zegt dat het hem daarom natuurlijk niet gaat, is mooi meegenomen voor hem. Maar oplossingen heeft hij nog niet aangedragen.

Update 18.18 uur, het was inderdaad een interview voor de camera van http://www.oogtv.nl/
Mike Tomale is het meer dan zat. Het afgelopen jaar zijn er 6 overvallen gepleegd op het Heerdenpad, het afgelopen weekend was het weer raak. Hij bewaakt het fietspad nu zelf. De gemeente heeft in het verleden al lantarenpalen geplaatst, maar dat mocht niet baten. De eerder toegezegde hekken, die het de overvallers moeilijker moeten maken om weg te komen, zijn nog niet geplaatst. En ook de begroeiing is nog steeds niet gesnoeid. Volgende week bespreekt de gemeenteraad een pakket van maatregelen dat het stadsbestuur heeft bedacht om een einde te maken aan de overvallen op het Heerdenpad.
Bekijk hier de video.
(Het kan aan mijn pc liggen, maar ik hoor er geen geluid bij)
Update 6/10. 9.55 uur: Er is idd geen geluid bij de video. Een medewerker van OOG zegt op de site: We zijn bezig met een andere manier van filmpjes op de website plaatsen. Dat loopt nog wat stroef. In de loop van donderdag proberen we alle filmpjes te plaatsen inclusief geluid.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd hoe de animo is als het regent ,stormt ,sneeuwt etc etc. .

Anoniem zei

Waarom is die meneer Hofman er niet bij, die jou het bericht stuurde. Die zal toch ook deze pers hebben geinformeerd.

BOB had al als voorstel hekwerk.
Gek dat hij dat niet noemt als bestuurslid.

Anoniem zei

Op[ de internetcourant van Tomale staat ook een BOB-bericht. Veel gevalletjes van eigenbelang idd. Stuitend dat dit politieke spelletje over de rug van angstige heerdenpadfietsers wordt gevoerd.

Anoniem zei

Natuurlijk maakt hij hier handig gebruik van goedkoop scoren meer is het niet.

Anoniem zei

Zullen we een inzamelingsactie houden, kopen we daar een wachthuisje voor zo,n legermodel, kan mooi halverwege Heerdenpad staan kan ie vanuit z,n huisje links en rechts in de gaten houden ,Johan heeft wel een rek nr op de site staan.

Kees Huizenga zei

De opname van OOG TV is nog steeds niet te horen! Zie:
http://www.oogtv.nl/2011/10/bijumer-bewaakt-heerdenpad/

Mijn reactie bij dit bericht van OOG Radio & TV is verwijderd. Waarschijnlijk door vurige reacties in het verleden op mijn pikante opmerkingen bij het bericht van OOG TV over de verlichting van het Heerdenpad. Wijkt OOG voor de terreur van de BOB? Dan spant OOG het paard achter de wagen, nietwaar?

Ik verwees op deze website van OOG naar de twee berichten van Beijumnieuws over de soloactie van Mike Tomale. Verder verwees ik naar zijn PVV-verleden. Ik citeer:


"Zie deze berichten op Beijumnieuws over de soloactie van Mike Tomale:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2011/10/heerdenpadburgerwachter-op-tv.html

http://beijumnieuws.blogspot.com/2011/10/burgerwacht-op-heerdenpad.html

Ik ben het met Beijumnieuws eens. Waarom niet eerst draagvlak zoeken bij de regiopolitie, de wijkagenten, de BOB, de Vensterwijk Beijum, ouderraden, etc.?

In het verleden zat Mike Tomale in het politieke klasje van Geert Wilders van de PVV. Daar is hij uit verwijderd. Nu zit hij bij Trots op Nederland van Rita Verdonk." Einde citaat.


P.S.: Ik heb Mike Tomale gisteren de kans geboden om schriftelijk te bewijzen dat hij niet Geert Hofman is! Namelijk een kopie van de ID-kaart of het paspoort van Geert Hofman.

Anoniem zei

Als je al zoals Kees beweert uit het klasje van Geert Wilders bent gezet ,wat verwacht je dan sowieso van dit heerschap ,daar kan iedereen terecht maar zelfs hij niet TRIEST.

Kees Huizenga zei

A. Mike Tomale, de BHS, de BOB en het Heerdenpad

1. De Bewonersorganisatie De Hunze/Van Starkenborgh (BHS) roept op haar website op om Mike Tomale (MT) te ondersteunen met meer Heerdenpadwachters.
Zie: http://dehunzevanstarkenborgh.nl/
Citaat van 5 oktober 2011:
“Update: de heer Tomale kan best wat ondersteuning bij zijn actie gebruiken. De bedoeling is vooral het aanwezig zijn, bij voorkeur in tweetallen. Belangstellenden kunnen met de heer Tomale contact opnemen.”

2. De BOB volstaat met dit politiebericht (ook te lezen op de website van de BHS):
http://www.beijum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=119:de-buurtagenten-over-het-heerdenpad&catid=5:nieuws

En:
http://www.beijum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=30:heerdenpad-in-opspraak&catid=7:archief&Itemid=28
Wat gedaan kan worden...

3. Conclusie: de BHS steunt MT, maar zijn eigen BOB laat hem in de steek!!!


B. Overleg met de Vensterwijk Beijum

Wat is mijn actie? Afgelopen donderdagmiddag (6 okt. 2011) heb ik contact opgenomen met de Vensterwijk Beijum van de dienst OCSW. De schoolleiders krijgen de veiligheidsvraag voorgelegd om het Heerdenpad particulier te laten bewaken. In samenwerking met de politie en de stadswachten. Nader bericht volgt.