maandag 24 oktober 2011

KIJK UIT VOOR INTERNETOPLICHTERS

Ondergetekende zal vast geen speciale plek innemen bij internercriminelen. Ze hebben het vast niet op mij gemunt. Maar soms ga je dat bijna denken, weet jij veel of andere mensen dezelfde ogenschijnlijk geloofwaardige mails krijgen als jijzelf? Om de terreur een beetje uit het isolement te halen, en om lezers herkenningspunten te geven, een paar voorbeelden van internetcriminaliteit.
Ondergetekende heeft geen rekening lopen bij ABN-AMRO. Toch kreeg hij afgelopen week deze mail:
Geachte klant, Uw Online Details Moet worden bijgewerkt als gevolg van een aantal problemen binnen onze interne systeem.
De buurt onderdak te klikken en Bevestig uw gehouden met onderstaande informatie voor Verdere hulp,
Klik hier om uw account te verifiлren
Afdeling Klantenservice,
ABN AMRO Group.
Ik zit bij www.online.nl, u weet wel van Beijumnieuws@online.nl  Vandaag ontving ik deze mail. Ook hier willen ze weer inlogcodes en wachtwoord. Ook reppen ze op het einde over een rekening. De mail heeft als afzender 'Velig en Razendsnel, en laat op de taalfouten:
Geachte online.com Account gebruiker. Er zal een upgrade in ons systeem tussen 24 tot 30 October 2011.
Als gevolg van de anonieme registratie van online.com rekeningen en het aantal slapende rekeningen, zullen we u deze upgraden naar het exacte aantal abonnees hebben we op dit moment te bepalen.
U wordt gevraagd om in te loggen op uw online.com e-mailaccount om te controleren of uw account nog geldig is en onmiddellijk de volgende te sturen:
Login Name :................................( Verplicht)
Wachtwoord :...................................( Verplicht)
Geboortedatum :..............................( optioneel)
Staat :........................................( Optioneel)
Voordat u uw account gegevens naar ons, bent u te adviseren om in te loggen op deze link hieronder:https://webmail.online.nl/online/
Merk op dat als je rekening moet Login, stuur ons de gegevens anders of het betekent dat het is verwijderd. Sorry voor het ongemak dat dit kan ertoe leiden dat u ons alleen maar proberen te maken dat je niet de informatie te verliezen in uw rekeningen.
Het enige wat je hoeft te doen is Klik op Beantwoorden en aanbod van de bovenstaande informatie, zal je account niet onderbroken worden en zal verder als normaal.
Bedankt voor uw aandacht op dit verzoek. Nogmaals Onze excuses voor het eventuele ongemak. Let op! Account gebruikers die weigeren om hun account te updaten na 5 dagen na ontvangst van deze waarschuwing, zal gebruiker voorgoed verliest zijn / haar rekening.
© 2011 online.com E-Mail-Konto (https://webmail.online.nl/online/)
Zo kreeg ik een tijdje geleden een mail van de ING. Of ik als de donder m'n pincode wilde invullen omdat er iets gecontroleerd moest worden. Want anders zou het niet te best aflopen voor m'n rekening, er zouden vervelende consequenties volgen..
Beste lezers, kijk uit, geef nooit wachtwoorden, inlogcodes of pincodes aan dit soort internetoplichters. In eerste instantie lijken ze redelijke verzoeken te doen. Maar het is doortrapt tot in de tiende kwadraat. Weest gewaarschuwd!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk ook uit voor SMS naar een nummer, heeft m'n zoon handen vol geld gekost!

Anoniem zei

Hier de website van opgelicht op het internet als je andere dubieuze e-mails ontvangt zoals u hebt een prijs gewonnen of wordt rijk met thuiswerken en etc.

Mocht je een dubieuze e-mail ontvangen kan je ook zelf gaan controleren door bij Google opgelicht en de naam van de persoon of product in te tikken.

Wees wantrouwig met deze e-mails want niemand doet zo wat cadeau aan wildvreemden dat zo je zelf toch ook niet doen of wel.