zaterdag 22 oktober 2011

POEZEN IN BEIJUM

Het gegeven dat de mensen van http://www.lijn6.com/  een poezenwedstrijd hebben georganiseerd - u kunt nog steeds een foto van uw poes inzenden- inspireerde me tot het maken van een Beijumer poezenvideo. 

De wedstrijd bij Lijn6 duurt nog tot 1 december. Ik sluit niet uit dat een poes die op de video staat ook naar Lijn6 is gestuurd en ook weet ik niet of een poes misschien per ongeluk twee keer is gefilmd. Sommige van de beestjes lijken gewoon erg veel op elkaar, en ik heb geen idee hoe ze door de wijk schuimen en zich verplaatsen. Wat weten we eigenlijk van ze? Toch maar even neuzen op Wiki-kat. De levensduur van huiskatten komt ongeveer overeen met die van de andere katachtigen. Na tien jaar kan een kat als bejaard worden beschouwd. Katten sterven gemiddeld na veertien tot zestien jaar. De oudste Nederlandse kat werd 28 jaar oud. De oudste kat ter wereld werd 38 jaar en 1 dag oud. In het algemeen zijn leeftijden moeilijk te controleren, omdat katten geen geboortebewijs hebben.  Hier wordt weer over katten gesproken, maar wat is nou het verschil tussen een kat en een poes? De tong van de poes is ruwer dan die van de kater; zo kan ze haar jongen beter wassen.
Daar wordt je nog niet veel wijzer van, je gaat een poes of kat op straat natuurlijk niet in de bek kijken.
Wat wel heel maf is, mensen kunnen met hun poes of kat communiceren! Knijp u ogen dicht of geef de muur of een kast kopjes.
Blazen: het sissende blaasgeluid waarmee katten hun ongenoegen uiten wordt ook erg goed door hen begrepen als het door een mens voortgebracht wordt. Hiermee kan je je kat duidelijk maken wanneer ze ongewenst gedrag vertoont.Kopjes geven: katten geven kopjes aan elkaar als teken van affectie, of geven kopjes aan voorwerpen om een affectueuze stemming te signaliseren. Als mens kan je kopjes geven aan muren of meubelen om je kat in deze stemming te krijgen. Ogen samenknijpen: dit is een signaal wat aan huisgenoten aangeeft dat een territorium veilig is. Het betekent iets als "hier kan je veilig slapen". Een mens die de ogen samenknijpt naar de kat toont dat deze de kat vertrouwt.

De muziek is van Tom Jones, hij zingt over - en hoe kan het ook anders: What's new pussycat. De foto's zijn groter te klikken. De poes of kat is niet van mij, maar mag ik de rechter foto inzenden Lijn6?

3 opmerkingen:

Bianca... zei

hahaha grappig ik zag er zelfs 1 van mij door het beeld heen lopen.....

Groetjes Bianca

Anoniem zei

Leuk, de poes van m'n buurvrouw staat er ook op:)

Kees Huizenga zei

Aan het begin van het Heerdenpad, na de Framaheerd, in de bocht, bij de afslag naar de Korrewegbrug (voor het viaduct), staat steeds een aardig zwart-wit poesje op wacht. Zij houdt het verkeer in de gaten. Dit is de poezige wachtster, de noeste collega van Mike Tomale (indien hij nog zijn H-rondjes fietst).

Deze Heerdenpadpoes verdient het om op de foto van Beijumnieuws te komen.