maandag 10 oktober 2011

MAANDAGOCHTEND (87)

Dit plakkaat hangt bij een speelveldje in de Godekenheerd, naast de Zuidwending. In eerste instantie snapte ik de tekst niet en meende met iemand te maken te hebben die de Nederlandse taal niet goed machtig is. 'Sleutels gevonden met sleutelhanger', staat er. En dan staat er : 'Wat is sleutelhanger?' Alsof iemand niet zou weten wat een sleutelhanger is, dacht ik. Maar de laatste zin bracht klaarheid in het geheel: ' Dan sleutel terug!'

Hier komt op een prachtige manier betrouwbaarheid en achterdocht samen. De eerlijke vinder staat erop dat de sleutelbos bij de rechtmatige gedupeerde terugkomt.
Ondergetekende heeft vroeger wel eens ergens opgehangen dat hij een biljet van 25 gulden had gevonden. Vreemd dat daar vijf 'gedupeerden' op reageerden.
Daarom snap ik deze vinder ook. Bewijs eerst maar eens dat het jouw sleutelbos is, voordat je het terugkrijgt. De vinder zegt a.h.w. 'Ik ben dan wel betrouwbaar, maar de rest niet helemaal, er zitten oplichters tussen.' En daar zit wat in.

Waakzaam vertrouwen, heet dit. Of, als variant van 'ik hou van jou': Ik haat van jou. De wereld is best lief, maar hou ze (de mensen) wel in de gaten.
De nieuwe week is weer begonnen. Wat zal ik eens voor stichtelijks verkondigen? Weest betrouwbaar, maar vertrouw niet iedereen. Vertrouw op God, maar zet wel je fiets op slot.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bericht hangt er naar mijn weten al zeker 2 week dus oud nieuws .