donderdag 27 oktober 2011

EEN WOENSDAGMIDDAG IN DE SPORTHAL

Zo af en toe neemt ondergetekende op woensdagmiddag even een kijkje in de Sporthal, zo ook vanmiddag. Wat een bedrijvigheid daar, zie ook een eerder blogbericht. Gymnastieken. Bij GVAV Rapiditas Gymnastiek kun je terecht voor gymnastiek, turnen en GVAV-fit. De gymnastieklessen worden gegeven voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12+ en op verschillende locaties. Op het tabblab gymnastiek&turnrooster kun je de tijden en lokaties vinden van alle lessen die worden gegeven. Voor de meiden van 12 jaar en ouder is ook een specifieke turn & springgroep. Deze les word gegeven in het Alfa College.
Voor dames ouder dan 18 jaar worden GVAV-fit lessen gegeven. Deze lessen worden gegeven in Gravenburg. De lessen bestaan uit Steps of Aerobics aangevuld met Borst, Billen en Buikspier oefeningen. Dit allemaal op Muziek. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde trainsters. Zie de site van GVAV-gymnastiek.
Even een fotootje gemaakt, is nooit een punt voor de trainsters, ouders en/of kinderen. Leuk, een beetje gratis reclame voor de sportactiviteiten. Teruglopend naar de uitgang maakte ik ook vlug even een foto van de Tang Soo Do-training voorin de sporthal. Leuk al die activiteiten in de wijk.
Dat laatste gedaan hebbende schoot me ineens te binnen dat dat toch wel een bloedlinke actie was geweest. Ergens in het voorjaar van dit jaar maakte ik in alle onschuld ook een foto op dezelfde plek in de sporthal van kinderen die Tang-Soo-Do trainden.  Bij kinderen kijk ik altijd uit of ze ongevraagd niet al te pontificaal in beeld komen, zie ook de foto van het gymen. Leuk, Tang-Soo-Do in Beijum, leuk even een berichtje eraan wijden, dacht ik in het voorjaar.
Maar.  Nadat ik de foto had genomen en op de fiets wilde stappen stoof ineens de trainer witheet naar buiten, het was net een briesend wild paard die aan kwam rennen. Hoe ik het in m'n hoofd haalde om zomaar ongevraagd een foto te maken? Even dacht ik dat hij me direct ging vloeren en in de houdgreep op de grond wilde leggen, maar het bleef bij briesen en ongelovelijk boos kijken.
Ik had direct een zwak voor de man. Hier stond iemand die 'zijn kinderen' koste wat kost wilde beschermen, kan het beter? Master Lee heet hij, lees ik op de onderstaande site. Wellicht een Koreaan? Het doet er niet toe, ik zou m'n eigen kind aan zo'n terriër durven toevertrouwen, hij zou er voor door het vuur gaan. Ook al probeerde ik me voor te stellen als wijkblogger en fotograaf, heer Lee bleef grommen en briesen. Ongeveer 1 meter 60 groot, maar wat een power! Hem geruststellend toespreken en vertellen dat het allemaal wel goed zou komen hielp niet, daar werd hij nog wilder van. En voor uw blogger werd hij daarom nog innemender, wat een integratie, de jenever en achterdocht-cultuur van Groningen en Drenthe zat er al helemaal in en spatte van z'n gezicht af. Wat een heerlijk kort lontje in wit gevechtspakje voor de sporthal van Beijum. En wat een uiteindelijke zelfbeheersing ten opzichte van de glimlachende grote Groninger die tegenover hem stond. Ik bood hem ter geruststelling nog aan om de zojuist genomen foto te deleten, de daad bij het woord voegende. De ogen van de master bleven vuur spugen, hij draaide zich om en siste: "Maar ik blijf je in de gaten houden."
Uw blogger vervolgde z'n weg met achting voor deze trainer. Ook al bleef hij wat teveel hangen in z'n achterdocht en furie, en was hij niet voor rede vatbaar, de man staat pal voor de kinderen die hij tijdens een trainingsuurtje onder z'n hoede heeft. Het gedeelte van de sporthal waar op woensdagmiddag deze zelfverdedigingsport wordt beoefend is misschien wel het veiligste plekje van heel Beijum. Dankzij trainer en master Lee. Daarom toch een beetje reclame voor deze edele gevechtsport via: http://www.tangsoodo.nl/pages/shisun.htm

1 opmerking:

Kees K. zei

Lee, leuk voorbeeld voor de jeugd. Weg die camera man. En angst slaat door in bewonderende acceptatie.