donderdag 13 oktober 2011

EEN GEKOOIDE POEZENKATER


In de Holmsterheerd passeer ik regelmatig per fiets deze poezenkooi. Eerst even, ik schrijf dan wel poezenNkooi, maar er zit maar één poes in. Dat moet dus toch bij nader inzien poezekooi zijn. Tenzij de kooi fabrieksmatig is gemaakt voor meerdere poezen, dan is het weer een..., nou ja, toe maar.
De Beijumers van wie deze poes is hebben liever niet dat het beestje de jungle van Beijum inloopt, dat is de reden dat mevrouw alleen via een buitenraampje van het huis de kooi in mag lopen. Zeg maar dat ze zichzelf regelmatig even buiten mag luchten.
Het beestje lag lekker lief en onschuldig te slapen op het moment dat de camera klikte. Het ziet er veilig uit achter het hekwerk, maar het blijft bij nader inzien uitkijken, je moet op je hoede zijn. Tenminste, aldus het bordje: Onze kat doet aan karate.
Nee toch, het hele blogbericht weer veranderen? Is het een kat in plaats van een poes? Nee, wat maakt het ook uit, de beestjes lijken ongeacht het mannelijke of vrouwelijke geslacht veel op elkaar. Wat een luxe kooi trouwens voor een huisdier. En wat een mooi beestje. Al opgestuurd voor de poezenwedstrijd van dierenspeciaalzaak Hoogenberg? Zie stuur een foto van je poes op. Of mogen katten niet meedoen?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Kom er elke dag langs volgens mij Godekenheerd .

Karin zei

Heláás kun je tegenwoordig ook je raskat niet meer buiten laten lopen omdat het anders gestolen wordt triest :(
Gelukkig hebben ze hele mooie oplossingen daarvoor ook voor als je op een balkom woont en je katten veilig buiten wil laten.

Anoniem zei

Hoi johan
ik woon der om de hoek en volgens mij heeft ze 2 raskatten hoor ook een zwart witte geloof ik en deze grijze groot gelijk heeft ze met die kooi zou ze ook niet zo buiten laten lopen
groetjes uit beijum

Atsje zei

Ben ik even blij met mijn bloedjes van huis-tuin-en-keuken-katten! Eén van mijn schatjes heeft ooit een tijd in een kooitje gezeten toen hij een mitellaatje om had wegens een elleboog uit de kom, zo zielig. De kinderen uit de buurt kwamen tekeningen brengen voor die arme Pipo. Gelukkig mocht Pipo na een paar weken weer uit de kooi (die ik nog een tijdje heb gehouden als 'naughty-corner').
Die link doet het trouwens niet.

Anoniem zei

Die n heeft met de hoeveelheid poezen niets meer te maken ;)

http://educatie-en-school.infonu.nl/taal/6316-de-nieuwe-spelling-tussen-n.html

Anoniem zei

Het zijn tenslotte ook roofdieren in een kooi ermee .

Sabine zei

Hahahahahaha ja roofdieren zijn het! Ze roven een hoop meer dan de huis-tuin-en-keuken poezen hoor.

Jammer alleen dat ze al bang zijn voor een motvlinder.

Er zijn 3 katten, op de foto is een poes en er zijn nog 2 katers. De katers zitten minder buiten dan de poes, zij is een echte zonaanbidster.