maandag 24 oktober 2011

MAANDAGOCHTEND (89)

Ook vandaag ging uw blogger weer vroeg uit de veren. Waarom? Wel, afgelopen zaterdag was te zien dat Beijum - Oost wederom als eerste plein op het westelijk afrond kerstverlichting voor kerstmis 2011 had gekregen. Waarschijnlijk, maar ik weet het niet zeker, is de verlichting reeds vrijdag opgehangen. Ook vorig jaar spande ons plein de kroon en als ik het goed uitreken is het record van vorig jaar met vier dagen verbeterd. Zie blogbericht van vorig jaar. Maar goed, het was omstreeks twintig over zeven vanochtend toch teleurstellend, want waarom branden de kerstlampen nog niet? Zie foto. Het lijkt alsof de lichtjes branden maar dat is niet zo. Jammer, een unieke kans om achterstandsplein Oost te Beijum, Groningen, Nederland te transformeren tot koploper op kerstgebied blijft zo liggen. Waarom nog niet even snel de eerste kerstmarkt van het westelijk afrond in oktober in Beijum organiseren? Een hype is tegenwoordig zo gecreëerd, zet vijf occupy-demonstranten een nacht op Plein Oost neer en aandacht in de noordelijke media is verzekerd. Hoe krijgen we onze Beijumer Huiskamer toch in (kerst)vredesnaam positief in het nieuws?

Foto van afgelopen zaterdagmiddag
In elk geval volgt vandaag nog een tweede blogbericht over een nieuwe reclamezuil op ons aller plein. Hopelijk gaat het licht gauw branden op Plein Oost, en dat bedoel ik in allerlei opzichten. Zal er dit jaar ook weer een kerstboom komen? Vorig jaar was daar gedoe over op de Grote Markt, in verband met bezuinigingen zou de boom daar in eerste instantie niet komen.
Als het niet doorgaat moeten een paar Plein-Oost-Occupy-nachten serieus overwogen worden. We laten ons als gewone burgers natuurlijk niet alles afpakken door bankdirecteuren en ander gespuis. Graag een prachtige kerstboom en drie sinterklaasintochten in Beijum dit jaar. En kan die kerstverlichting hier, foto, vanavond aan?
De nieuwe week is weer begonnen. De donkere dagen zijn in aantocht. Laat het licht schijnen. In uw hart, en ook op Plein Oost. Over twee maanden is het kerst, en om vast in de stemming te komen een oudje van Chris Rea. Driving home for Christmas.

Geen opmerkingen: