maandag 22 februari 2016

MAANDAGOCHTEND (266)


Ongeveer tien jaar geleden werd de Wegwijzer op Plein Oost met veel tamtam geopend. Het zou hét trefpunt en dé uitvalbasis worden van welzijnsaanbieding in Beijum. Tja.

De naam Wegwijzer kan langzamerhand van het pand af. MJD weg, wijkagenten-spreekuur weg, een bewonersclub in coma, STIP weg...., alleen de bieb zit er zo langzamerhand nog. Zijn we misschien een beetje de weg kwijt op en rond Plein Oost?

Zie foto boven. Midden in de Wegkwijt gemaakt. Klinkt misschien wat onaardig, Wegkwijt, maar wat valt er nog te (weg)wijzen?
Links zat tot dik een half jaar geleden STIP-Beijum. Wat achter de rechter deur zat, nog steeds bovenstaande afbeelding, wil de blogger niet teveel woorden over vuil maken, het ronde rood omlijnde bord op de voorgrond lijkt de teloorgang van bewonersclub Beijum (alles wat fout ging ligt aan anderen, niet aan ons) symbolisch voldoende weer te geven. Arm Beijum.

Verderop in het pand, zie foto linksboven, de verhuisdozen liggen opgestapeld in de ruimte waar MJD de laatste jaren in heeft gezeten. Op weg naar WIJ-Beijum Isebrandtsheerd.
Plein Oost wordt leger en leger. Doodser en doodser. Of zal al het nieuwe dat in de voormalige videotheek vlakbij komt leven in de brouwerij gaan brengen?

Foto links, dit bord dat langs de Emingaheerd hangt kan worden weggehaald. MJD Ypemaheerd is voltooid verleden tijd. Misschien nieuwe borden plaatsen bij het kruispunt Emingaheerd/Isebrandtsheerd?

Foto beneden, de parkeerplaats rond het gezondheidscentrum lag er drie kwartier geleden nog verlaten bij.

Vanaf vandaag gaan alle medewerkers en clientèle van WIJ Beijum er niet meer heen om hulp te bieden of om te vragen  Wel naar de Isebrandtsheerd. Dat heeft vanzelfsprekend niks met anarchie te maken. De blogger komt erop omdat een aanhanger van deze stroming ongeveer drie jaar geleden z'n stempel op een muur van het gezondheidscentrum heeft gedrukt. Het gaat er niet meer af, zie afbeelding beneden.

De laatste volle week van februari 2016 is begonnen. 
Vanavond wordt zal er worden gedroomd in buurtcentrum de Kleihorn. Een bericht hierover volgt.

 Beijum-dromen, zie bericht later vanmiddag, en zie vanavond. In november 2015 werd er in de Boerdeijum gedroomd. Wat is Beijum toch een lieve, sociale en verbinden wijk. Of niet, Sociale Long?  Romantisch, leve de Beijumsessies. Wat een fijne wijk gaan we er allemaal van maken.

Beijumsessies?  Zullen de dromen ooit concreet gaan worden? Kunnen we niet beter in het hier en nu gaan leven?
Wellicht. De blogger draait zich na het schrijven van dit bericht nog even concreet om. Wat is dromen toch heerlijk.

Een fijne dromerige week en concrete groeten van uw Beijumblogger toegewenst. Kom op scholieren,  wat een nattigheid en wind, nog even vijf dagen doorzetten, vrijdagmiddag begint de krokusvakantie....De lente is écht in aantocht.... 

(Mensen van buiten Beijum snappen wellicht niks van de dromerige quotes. Komt goed, later meer)

Geen opmerkingen: