donderdag 25 februari 2016

AARDBEVINGSSCHADE IN BEIJUM (9)


"Ik zat in de tuin en hoorde een klap. De hond sloeg aan en de hele aanbouw achter het huis ging heen en weer."

De Beijumse kan zich het moment op de memorabele 30e september 2014. de middag dat Groningen werd getroffen door een beste aardbeving, nog goed voor de geest halen. "M'n Italiaanse buurman kwam er direct aan, hij is bekend met aardbevingen in z'n geboorteland: dit is er een, zei hij direct."

Dezelfde middag nog controleerde ze haar huis aan de Bottemaheerd en ze ontdekte de nodige scheuren. "Mijn man was niet thuis, die was op kantoor in het provinciehuis waar de klap ook erg voelbaar is geweest, vertelde hij bij thuiskomst."
Er was schade boven de aanbouw. Zie foto boven, de achtergevel, we zien nieuwe stenen en nieuwe voeglijnen. En foto's links en rechts van de ingang aan de voorgevel. "Toen ze dit repareerden moest er gestut worden." Ook hier zien we nieuwe stenen en nieuw voegwerk. De schade werd ongeveer een jaar geleden gerepareerd. "We zijn tevreden met hoe het allemaal is afgehandeld."

Hoeveel bedroeg de schade? "Al met al ongeveer 4000 euro. We hebben schadevermeerdering aangevraagd, de 4000 euro die we daarvan krijgen gaan we besteden aan een nieuwe ketel en zonnepanelen."

Zijn er meer (on)tevreden Beijumers die naar aanleiding van schade als gevolg van aardgaswinning hun verhaal willen doen?
Beijumnieuws@ziggo.nl

Update 23:40 uur, er komen aardbevings--meldingen binnen. Zou tegen 23.00 uur hebben plaatsgevonden. Melding 2.5 op de schaal van Richter.....
In het oosten van de provincie Groningen is donderdagavond een aardbeving gevoeld. Via de social media-kanalen komen er meldingen uit een groot gebied. “Dit was wel een hele zware.” De aardbeving vond plaats rond 23.25 uur. Meldingen komen voornamelijk uit Hoogezand, Foxhol en Schildwolde. “Wow, toch even schrikken. Behoorlijke aardbeving Hoogezand-Sappemeer”, schrijft Arjan Miedema op Twitter. “Zo, staat even je hele huis te schudden. Zwaarste aardbeving die ik tot nu toe heb meegemaakt”, meldt Hans Pama.
 Over de kracht van de beving, en of er schade is ontstaan, is op dit moment nog niets bekend. OOG.

5 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Nu komt bij mij de vraag weer boven: hoeveel timmerlui zijn er geweest? Hoe lang zijn ze er geweest? Hoeveel stenen hebben ze vervangen? Met andere woorden: hoe wordt die ongeveer 4000 euro onderbouwd?

Aan de Bottemaheerd zijn een paar woningen te zien die heel duidelijk scheuren hebben. Ik heb er in totaal indertijd volgens mij zo ongeveer 20 gezien. Maar of deze er bij was? Dat weet ik niet.

Anoniem zei

Aannemersbedrijven zijn niet rouwig om aardbevingen in de regio. Kassa. Creatief boekhouden en 2 werknemers laten lummelen en verdienen. Valt niet op hoor annemers.

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://nos.nl/artikel/2089078-aardbeving-met-kracht-van-2-5-bij-hoogezand.html

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/160038/Aardbeving-met-kracht-van-2-5-in-omgeving-Froombosch-update

Anoniem zei

De schade aan mijn huis bedroeg zo"n 976 euro .
Eerst kwamen er twee mannen om de buitenkant te voegen .
Ze zijn ongeveer een half uur bezig geweest.
Vervolgens zou er een metselaar komen om de binnenkant te repareren .
Die kwam niet . Volgens de man van Rottinghuis was die afspraak niet gemaakt , maar ik weet zeker dat die afspraak wel degelijk gemaakt was . De schilder zou de binnenkant verlijmen , en vervolgens de muur verven .
Hij heeft dit keurig gedaan , en was binnen een uur klaar .
Dus 976 euro voor anderhalf uur werk ?
Omdat het niet goed voelde , belde ik een aantal mensen om een specificatie , zodat ik na kon gaan hoe ze dat bedrag konden verantwoorden .
Nooit meer iets van gehoord .
Het lijkt me logisch dat je niet zomaar wat in rekening brengt , en de klant vervolgens in het ongewisse laat .
Vraag me echt af waar al dat geld naar toe gaat .

Kees Huizenga zei

Ter kennisgeving aangeboden:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/159983/Kamp-schuift-besluit-over-waardevermeerdering-voor-zich-uit

Kamp voert een motie van de PvdA-Kamerlid Jan Vos c.s. niet uit. Inzake "mijnbouwschade". Kamp solliciteert BEWUST naar moeilijkheden met de Tweede Kamer.

Zie verder in dit verband:

https://www.google.nl/search?sourceid=navclient&aq=&oq=Minister+Kamp+over+mijnbouwschade+in+Groningen&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_nlNL519NL519&q=Minister+Kamp+over+mijnbouwschade+in+Groningen&gs_l=hp....0.0.1.2219934...........0.D1g3yDZC4vw

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/160068/Gedeputeerde-Kamp-schuldig-aan-chaos-rond-waardevermeerderingsregeling

Een kamerbreed aanvaarde motie laat minister Kamp in het luchtledige zweven! Hovaardig openbaar bestuur.