maandag 1 februari 2016

RUSTIG RIJDEN OP DE BEIJUMERWEG!

Bewoners van de Beijumerweg hebben maandagochtend een actie gehouden tegen de hoge snelheden die daar soms worden gereden. Veel automobilisten houden zich niet aan de maximum snelheid van 30 km per uur.
Een groot aantal bewoners hebben vanwege de actie hun auto aan de andere zijde van de weg geparkeerd, voorzien van een VVN poster achter de voorruit. De actie leverde een aantal boze gezichten op, maar vooral duimpjes, een teken van begrip.
Veilig Verkeer Nederland heeft er metingen verricht. De resultaten daarvan worden binnenkort bekendgemaakt. De buurt hoopt dat daardoor hardrijders zich bewust worden van hun rijgedrag.
OOG
(JF, de Beijumerweg staat in Beijum bekend als een fietspad dat dwars door de wijk loopt. Aan de foto bij het bericht af te lezen gaat het hier waarschijnlijk om het stuk Beijumerweg dat ter hoogte van de Hunze langs de woonschepen loopt)

Update 13:39 uur; vanuit de Hunze kwam de bevestiging over bovengenoemde locatie. Zie reactie en verder artikel (met foto) op de site van Hunze/starkenborgh.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, het gaat om het gedeelte tussen Boterdiepbrug en Van Starkenborghkanaal.
http://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/index.php/952-goede-voornemens-30-km-h

Hans