zaterdag 6 februari 2016

STRAATROOF EN HELIKOPTERLAWAAI BEIJUM IN DE PERS

De straten van de Groningse wijk Beijum waren vrijdagavond het toneel waarop zich twee straatroven voltrokken. Op de Amkemaheerd bedreigde een fietser een 33-jarige Groninger met een mes. De belager fietste weg nadat het slachtoffer hem zijn geld had gegeven. Een pizzakoerier moest later op de avond op de Emingaheerd zijn brommer, geld en mobiele telefoon afstaan aan een man die hem eveneens met een mes bedreigde.
De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat. Agenten doorzochten het gebied met behulp van een speurhond en een helikopter. Tot nu toe is nog niemand aangehouden. DvhN

Update 14:50 uur. Op Politie.nl staat (onder het bovenste bericht):

Getuigenoproep


Voor de eerste straatroof zag de 33-jarige Stadjer dat de dader drie jongens belaagde. Toen hij in de richting van de straatrover en de jongens riep of alles goed ging, richtte de dader zicht tot de 33-jarige. Hierop werd de man beroofd van zijn geld. De politie wil graag in contact komen met de drie jongens, omdat zij mogelijk iets meer over het signalement van de dader kunnen zeggen. De drie jongens kunnen contact opnemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt dan ook een nader onderzoek in.
(JF, informatie van getuigen, omwonenden is ook welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: