woensdag 10 februari 2016

"GAAN ZE DE BOMEN LANGS DE ZUIDWENDING HIER TOCH KAPPEN?"


"Nee hoor, we gaan morgen geen bomenkappen, we gaan alleen maar snoeien."

Gistermiddag tegen half zes. De blogger moest voor een afspraak in de Isebrandtsheerd zijn en hij liep daarheen op weg en passeerde de Godekenheerd. Het was nog licht, maar mensen, wat een vies nattig weer.

Opeens van boven vanaf een balkon: "Blogger weet je wel dat ze hier de bomen langs de Zuidwending wel gaan kappen?" Het klonk alarmerend.
"
Ondergetekende keer raar op, het stuk Zuidwending ter hoogte van de Holmster-Godeken- en Isebrandtsheerd (heerden aan de zuidkant van het kanaal) zou toch gevrijwaard worden van bomenkap? Zie nog eens dit bericht
De blogger wilde net een vraag stellen aan de Beijumse die op het balkon stond, of de in een groen hesje geklede man die we op de foto zien antwoordde: "Dat is helemaal niet waar, we gaan snoeien en onderhoud uitvoeren."
Toevallig had de man die met een laadkar voor het huis stond met de bomenkap te maken. Zo gaat dat in een dorp als Beijum.
Hij vertelde dat de bomen die de komende jaren blijven staan met een hoogwerker zullen worden bewerkt zodat ze meer veiligheid voor de wandelaars eronder en voor de omwonenden gaan opleveren.

De Beijumse sloot opgelucht de balkondeuren. Gelukkig, de gezellig ruisende bomen vlakbij aan de Zuidwending blijven mooi staan.

Kletsnat liep de blogger verder richting zijn doel. Het miezerde en honderd meter verderop wiegden de overgebleven bomen langs het kanaal door Beijum opgelucht heen en weer.

Geen opmerkingen: