donderdag 25 februari 2016

GRATIS CAVIAKOOI VIA WEGGEEFHOEK GRONINGEN/BEIJUM


"MET ELKAAR, VOOR ELKAAR"

Wat een ellende, de cavia in huize Beijumnieuws overleed afgelopen week. Wat moet je met de kooi waar het beestje in verbleef? Als lijkenpikkertje er geld voor vragen? Natuurlijk niet, geef het weg, maak iemand anders er blij mee.

Ondergetekende zette de kooi op Facebook-pagina Weggeefhoek Groningen "Met elkaar Voor elkaar."  Binnen no time meldde zich Harma uit de Fultsemaheerd. Ze had belangstelling voor de caviakooi. Een afspraak was zo gemaakt. Zie foto, Harma kwam gistermiddag met haar man de kooi ophalen. De gever (JF) blij, Harma blij. "Ik doe er konijnen in."

Wat een idee. Dingen weggeven. Iemand anders blij maken met spullen die je niet meer nodig bent. In buurtcentrum het Heerdenhoes heb je een weggeefkast.
Maar via Facebook kun je anderen ook blij maken. Er horen wel spelregels bij... Wij vinden respect voor elkaar erg belangrijk. Lekker kletsen kan natuurlijk altijd, maar hier worden discussies waar mensen zich beledigd kunnen voelen niet gewaardeerd.
- Alles wat hier verkregen is mag niet verkocht worden. Komen we er achter dat je iets te koop aanbied, word je direct verwijderd.

- Meerdere personen binnen een huishouden mogen niet op hetzelfde artikel mee loten als het binnen het huishouden gebruikt gaat worden. (Zo maakt iedereen even veel kans)

- Iedereen mag op zijn of haar manier loten dus de eerste, de laatste, om 12 uur, nr. 2 via een lootmachine. Dus ook geen privé berichten (pb) naar een ander sturen dat jij het graag wilt hebben en er geld voor wil bieden.
- Loten voor iemand anders mag, maar wel graag vermelden voor wie. Het is dan aan degene die loot of het lootje meegenomen wordt of niet.
- Mocht je iets willen aanbieden, maar het staat ook op een andere site. Geef dit dan aan. We willen niemand blij maken met een dooie mus.

- Controleer altijd de spullen die je aanbiedt op beschadigingen en of het compleet is. Vermeld dit dan ook als je het aanbiedt. Dat je iets over het hoofd ziet kan gebeuren, maar probeer teleurstelling te voorkomen.
- Wil je een kletspraatje starten of iemand feliciteren, leuk! Ga vooral je gang.
- Om de hoek actief en werkend te houden, kan een ieder meeloten op de aangeboden items. Daarnaast verwachten we ook dat ieder lid af en toe iets aanbiedt. Dit kan en mag van alles zijn (bruikbare spullen, hulp, gezelligheid etc). We doen dit "met elkaar, voor elkaar" wink-emoticon Onze ledenlijst wordt daarom van tijd tot tijd opgeschoond wat betekent dat inactieve leden of leden die nooit iets aanbieden, worden verwijderd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoooo goed bezig! Prachtig initiatief!!

willie hollander zei

Echt een leuke site met respect voor elkaar. Ook leer je nieuwe mensen kennen en soms houdt je er een vriend(in)/kennis aan over. Dus ook sociaal heel leuk.