dinsdag 23 februari 2016

UIT DE OUDE DOOS (277)


In een spannende nek-aan-nekrace met F.C. Groningen spits Rob Mc Donalds (die met 9 stemmen eervol tweede werd) wist Hanneke Kappen, presentatrice van het jongeren T.V. programma "Je Ziet Maar" de titel van Beijumer van het jaar 1984 in de wacht te slepen.

Welkom in januari 1985. De jonge wijk Beijum had een wijkkrant genaamd de Kwieke Kwakker, vernoemd naar de vele kikkers die in het voorjaar rond en in de wijk een keel opzetten.

Men had destijds een Beijumer van het jaar verkiezing! En al een echte doldrieste Beijum-watcher. Uit het krantenartikel: Wat willen Beijumers in 1985 veranderd zien? Met deze vragen in het ambitieuze hoofdje wipte de Kwieke Kwakker gehuld in winterjas spontaan de wijk in om op locatie een 40-tal toevallige slachtoffers te overvallen wier mening als representatief voor Beijum geldt.
Er woonden in 1984 tenminste twee FC-Groningen spelers in de wijk, te weten Rob Mc Donald en Jos Roossien. Maar ook een zangeres, bekend van White Honey, een echte Groningse band, zie de oud Beijumse zangeres hier met haar groep in actie.

Opmerkelijk in het krantenartikel, en hoe actueel, er werd gepleit voor een betere aanpak van de schimmel- en vochtproblematiek in de wijk. Zie afbeelding links. Lees ook het veelvuldig bekeken bericht van afgelopen zondag, met 20 reacties eronder.

De komende weken verschijnen af en toe meer berichten in deze serie uit oude Kwieke Kwakkers. Aan oud Beijumse Hanneke Kappen wordt de vraag voorgelegd of ze geïnterviewd wil worden over haar Beijum-periode. En wellicht is voetballer Rob Mc Donalds nog te traceren, hij had destijds een maandelijkse column in de krant. Zie afbeelding rechts, klik groter, de column van de FC-Groningen-speler heette destijds 'Uitsmijter van Macci.'
De Ps. onderaan de column mag er zijn....., erg hilarisch: Ps: Onlangs is mijn video gestolen. Graag zou ik die terugbezorgd zien.

Zou hij de in Beijum gestolen video ooit terug hebben gekregen? De blogger belooft niks, maar hij zal trachten met de oud-voetballer en Beijumer in contact te komen.

Geen opmerkingen: