zondag 14 februari 2016

VOGELS ZIJN DE KLUTS KWIJT BIJ DE ZUIDWENDING
Ze vliegen wat verdwaast heen en weer. Soms posteren ze zich met een grote hoeveelheid op een dak langs het kanaal. Ook wel op de brugleuning van de fietsbrug tussen de Munster- en Froukemaheerd. Ze komen wat verslagen en ontheemd over. Of zijn ze aan het demonstreren?

Zie foto's. Eerst boven. Waar zijn onze bomen gebleven? Waar moeten we nou nestjes inbouwen en vanwaar uit kunnen we nu vanuit grote hoogte naar beneden kakken? Als vogels kunnen denken dachten ze dat vanmiddag toen deze foto's zijn gemaakt.

Op foto links zien we de reden van het verdriet. Of van het gemis. Of van de protestdemonstratie. Allemaal gekapte boomstammen.

Foto rechts. Twee vogels zitten verdwaast op een stuk tak dat in de Zuidwending ligt. Het lijken wel boomstamvluchtelingen, op zoek naar een betere plek om te kunnen verblijven.

Foto beneden dan, als je niet meer hoog in een boom kunt zitten, moet je wel hoog op de huizen die langs de Zuidwending staan plaats gaan nemen. Kunnen we daarboven ergens een nieuw nest bouwen?

Langs de oostelijke ringweg worden eco-fietsbruggen aangelegd om diertjes veilig te laten oversteken. Bij kruispunt Beijum Zuid zijn wildtunnels aangelegd, ook wel faunaduikers genoemd, weer voor de diertjes die veilig kunnen oversteken, zie hier. Het Groene Hart van Beijum is ecologisch opgeknapt.

De blogger heeft geen verstand van ecologie. Er zal wel een idee achter zitten.
De vogels die langs de Zuidwending bivakkeerden zullen er niks van snappen. Ze moeten op zoek naar andere bomen om zich in te vermaken..

3 opmerkingen:

Unknown zei

Jan schrijft;

Waarom al die bomen gekapt moesten worden, en niet gesnoeid is mij een raadsel.
Kan de stadsecoloog daar es zijn visie laten horen?
Wat gaat er met dat voetpad gebeuren?
Weleens met een rolstoel of rollator of kinderwagen over gereden?
Is niet te doen! Komt er een nieuwe asfalt laag?
En wat voor beplanting komt er op de dijk en op de walkan
Daar is het toch ecologische armoede troef!

Liesbeth zei

wel mooi hoe ze daar zitten op een rij op de brug...

michel zei

Johan, dit zijn meeuwen en meeuwen zitten nooit in bomen. Hun poten zijn daar niet geschikt voor(zwemvliezen tussen de tenen). Ze kunnen zich niet vasthouden aan de takken zoals andere vogels.
Ze broeden op de grond, in de duinen, en in de steden b.v. op grintdaken.