maandag 8 februari 2016

VAN DE DOEFMAT NAAR WIJ BEIJUM (5)


Voordat het 'schoolplein' voor de voormalige Doefmat afgelopen week nieuw werd bestraat, moest eerst het restant van het tijdens oud en nieuw ontstoken vreugdevuur worden opgeruimd.

Het geeft allemaal vieze voetsporen en dus wachtte de blogger nog steeds even met het naar binnen gaan van het toekomstige welzijnspand.

De foto helemaal beneden is in een eerder stadium gemaakt, we zien een gespreksruimte in wording.


Foto´s links en rechts, de kozijnen worden
geverfd en het mannetje achter het ijzeren hek was bezig met kabels. Een welzijns/instelling moet goed functionerende telefoon en internetverbindingen hebben.

De kinderen raken hun speel- en trapveldje hier kwijt aan de auto´s, maar naar verluidt wordt achter het naastgelegen Heerdenhoes een grote speeltuin gebouwd zodat jongeren uit de Isebrandtsheerd hun energie er kwijt kunnen. Een welzijnsbedrijf neerzetten en tegelijkertijd het welzijn - bewegen - van jongeren afnemen kan natuurlijk niet.

De buitenmuren hebben een frisse nieuwe oranje kleur gekregen, zal het Tjotjo-schilderij er terug keren?
De komende aflevering zal de blogger trachtten een paar foto´s van binnen te laten zien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waar is het zitbankje gebleven dat destijds door de Doefmat is aangeschaft met geld van het Rabobank Stimuleringsfonds? Dat bankje heeft toen behoorlijk veel geld gekost. Het stond op het plein bij een boom.