vrijdag 12 februari 2016

BEWONER VAN BEIJUM IS BOOS


Ik ben een bewoner van Beijum en ben erg boos. 

Sinds 25 januari liggen bij ons voor de deur, op de parkeerplaatsen, twee bulten troep. Zand en snoeiafval. Er wordt ook in de voormalige Doefmat hard gewerkt( wordt ook al slecht over de overlast gecommuniceerd), daar heb ik dus maar de informatie gehaald. DOW heeft deze troep daar gedeponeerd en blijkbaar gezegd dit dinsdag 26 januari op te halen. Ik heb 27 januari, 3 februari en vandaag 9 februari gebeld met de milieudienst. Vandaag krijg ik te horen dat het in behandeling is.....????


Ik reageerde verbaasd, wat is er in behandeling? Wanneer het wordt gehaald!

 

Naar mijn mening is het te zot voor woorden dat de gemeente zijn rotzooi kan dumpen en dan op zijn dooie akkertje kan gaan nadenken wanneer het wordt weggehaald!
Wij als bewoners mogen nog niet eens de container een half uur te vroeg bij de weg zetten, want dan krijgen we een boete. 
Ondertussen kunnen wij niet aan de voorkant parkeren, spelen kinderen in het zand en de katten poepen er in.


Foto's + tekst zijn afgelopen dinsdag ingestuurd door lezeres Janny. De blogger heeft gevraagd wie of wat DOW is, maar tot nu toe is daar geen antwoord op gekomen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dienst Openbare Werken?

Kees Huizenga zei

Janny schrijft over DOW. Zeer waarschijnlijk is dit de oude afkorting van "Dienst Openbare Werken"; tegenwoordig Stadsbeheer (inclusief de vroegere Milieudienst). Nog specifieker: Stadsbeheer Oost (voorheen Stadsbeheer Noorddijk).

De heer Peter Homan is het hoofd van Stadsbeheer Oost.

E: peter.homan@groningen.nl

Tot en met 1975 was er in ieder geval de Dienst Openbare Werken in de gemeente Groningen.

Zie: https://books.google.nl/books?id=I1dyErLksQMC&pg=PA590&lpg=PA590&dq=dienst+openbare+werken+groningen&source=bl&ots=UcuZ80Bc3b&sig=98NhD5l5nqq3GIwwrU1L1hGD0Tg&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjUpPOn3_HKAhWFQZoKHV5aB4oQ6AEIRDAF#v=onepage&q=dienst%20openbare%20werken%20groningen&f=false

Het standaardwerk: "Stad van het Noorden; Groningen in de twintigste eeuw", Groninger Historische Reeks 25, Koninklijke Van Gorcum, 2003. Onder redactie van Maarten Duijvendak en Bart de Vries. Onlangs door mij aangeschaft met 20% korting bij Boekhandel Riemer in de Nieuwe Ebbingestraat.


P.S.: de dienst RO/EZ bestaat niet meer. De gemeente Groningen werkt sinds enkele jaren met een zeer ondoorzichtig "concernmodel".

Anoniem zei

Aan de Godekenheerd ligt al 3 week een berg snoeiafval gewoon op de parkeerhaven ,ook gebeld het was bekend en zou met de volgende ronde worden meegenomen Volgende ronde WANNEER .Vervolgens hangt er een notitie aan de biobak of je zo snel mogelijk je bak van de openbare ruimte wil halen Hoezo krom .

Anoniem zei

Dienst
Openbare
Werken

Anoniem zei

DOW
Dienst
Openbare
Werken

Jan Fré Boven zei

DOW = dienst openbare werken?