woensdag 10 februari 2016

VAN DE DOEFMAT NAAR WIJ BEIJUM (6)"Deze week ronden we de werkzaamheden af. Komende maandag wordt het gebouw opgeleverd en dezelfde week gaan de eerste meubelstukken al over."

Eergisteren deel vijf van deze miniserie, twee dagen later alweer nummer zes. Het gaat hard in de Doefmat. Of moet ik zeggen het gaat hard in WIJ Beijum?

Afgelopen maandagmiddag stiefelde de Beijumblogger het nieuw oranje geverfde pand aan de Isebrandtsheerd binnen. Dat was geen probleem, geen opmerkingen over zand binnenlopen en een nieuw tapijt dat gelegd was.

Het tapijt was maar in een kamertje gelegd, naast de trap naar de bovenverdieping. Zullen daar de bobo's zich gaan nestelen? Het zou zo maar kunnen. In het hele verdere pand ligt zeil, of vinyl, of hoe dat gladde spul dat vaak op de grond ligt ook maar moge heten.

Zie eerst foto links, een oranje mannetje kwam onder de kruipvloer vandaan. Bezig met goede internetaansluiting. Foto boven, twee dames inspecteren de nieuwe en zojuist schoongemaakte keuken.

Over schoonmaken gesproken, het hele pand kreeg op dat gebied een beurt, zie ook foto rechts, dezelfde dames kijken naar een zojuist gedweilde kamer.

Foto links, met een zwabber en dweilkar op zoek naar plekken die nog onder handen genomen moesten worden.

De oplevering is de daad waarbij een partij die een werk heeft aangenomen, zijnde de aannemer, dit werk als klaar bestempelt en dat werk dan overdraagt aan de opdrachtgever die dat werk dan aanvaardt. De tegenprestatie is dan het (definitief) inlossen van de financiële afspraken onder de (beperkte) voorwaarden die gelden vanaf dat moment. Wikipedia
Het kamertje met tapijt...

Als het pand maandag wordt opgeleverd en in de loop van de week de eerste meubels overgaan, dan zal de verhuizing ook wel aanstaande zijn.

In het (nog) huidige onderkomen hangt een flyer, net als in de Wegwijzer.
Zie afbeelding rechts.

WIJ BEIJUM VERHUIST

De medewerkers en vrijwilligers van WIJ Beijum gaan verhuizen.
Alle inwoners van Beijum, Van Starkenborgh en Noordehoogebrug zijn vanaf 22 februari welkom bij

WIJ BEIJUM
Isebrandtsheerd 96
9737 LK Groningen

Update 15.37 uur, een medewerkster vertelde dat er nog een paar kamertjes met tapijt aanwezig zijn.
Het pand wordt schoongemaakt voor de oplevering

Geen opmerkingen: