zaterdag 20 februari 2016

VAN RUILWINKELTJE BEIJUM NAAR RUILWINKEL BEIJUM

De nieuwe ruilwinkel in WIJ-Beijum, locatie Isebrandtsheerd

Sinds jaar en dag was het een schattig winkeltje in het Gezondheidscentrum bij eerst het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) en daarna WIJ Beijum. Was? Ja, het winkeltje wordt volwassen. Het wordt vanaf maandag een winkel.

Het ruilwinkeltje? Ja, zie hier. Voor een aantal jaren geleden heette het nog Mix en Match, zie nog eens dit bericht. Een aardig winkeltje bij de ingang rechts in het Gezondheidscentrum, gerund door vrijwilligers.

Ook een handig winkeltje, waar je de kleren van je opgroeiend kind heen kunt brengen, die te klein zijn geworden, en met een beetje mazzel met kledingstukken met de juiste maten huiswaarts kunt keren. Gratis en voor niets, iets brengen en iets halen. Voor veel moeders en kinderen een uitkomst. Voor vaders misschien ook wel, maar ondergetekende heeft er nog nooit iets aangetroffen wat hem paste. Een kniesoor die daar verder op let.

Winkeltje is niet meer. Zie de linker foto boven. En zie de bovenste afbeelding, het is een (ruil)winkel geworden. Geen verkleinwoord meer. Wat een ruimte, dames en heren en wat een grote stellage waar het aanbod in komt te liggen. Al ligt, beter gezegd, de foto is gisteren gemaakt.

De nieuwe ruilwinkel ziet er letterlijk en figuurlijk uit zonnig uit, zie het tegenlicht van de zon. Ondergetekende weet niet wat de nieuwe openingstijden zullen worden, wellicht blijven die hetzelfde, nader bericht hierover volgt.

De winkel ziet er professioneel uit. Moeders, ik kan het ook niet helpen, volgens mij is kleren aanschaffen meer een vrouwen- dan een mannending, kunnen in Beijum naar de Zeeman gaan voor goedkope kleren, maar nog beter eerst naar de ruilwinkel in WIJ-Beijum aan de Isebrandtsheerd.

Van de gelegenheid gebruik makend, ondergetekende was toch in het gezondheidscentrum om een foto van het leeggehaalde ruilwinkeltje te maken, snuisterde de blogger nog even door het bijna lege pand. Foto links beneden, dit kantoortje was waarschijnlijk nog even in gebruik om doorlopende zaken af te wikkelen, om bereikbaar te zijn. Foto rechtsboven, een lege ruimte en een verhuiswagen op de achtergrond.

Foto rechts, de centrale ruimte staat helemaal leeg. Hier werd wel eens gedanst, zie nog eens dit bericht.

Tot nu toe kan niemand vertellen wat er in de leeggekomen ruimte van WIJ-Beijum locatie gezondheidscentrum terugkomt. Het zal wel iets met gezondheid te maken moeten hebben...

In de loop van het weekend een bericht over een ander pand in de wijk dat z'n 'bewoners' langzamerhand ziet vertrekken.

Geen opmerkingen: