woensdag 24 februari 2016

NIEUWE WIJ BEIJUM RAAKT INGEBURGERDMedewerkers en clientèle van WIJ-Beijum zijn halverwege hun eerste week op de nieuwe locatie in het voormalige Doefmat-gebouw aan de Isebrandtsheerd aangeland. 

Zie de rechter afbeelding, de parkeerplaats voor het nieuwe onderkomen van de welzijnsorganisatie staat vol. Foto is trouwens afgelopen vrijdagmiddag reeds gemaakt, maar de Beijumblogger zag de parkeerplaats tot nu toe steevast driekwart even zo vol als hij er langs reed/fietste.

Foto links, de 'binnenplaats' van WIJ-Beijum Isebrandtsheerd ziet eruit alsof het al jaren bestaat. Zitjes, clientele,  een stellingkast met inhoud, koffie, een vanzelfsprekende trap naar boven, personeel dat heen en weer loopt...Business as usual....

Bovenste foto werd gisteren door WIJ-Beijum op Twitter gepost. We zien jongeren met begeleiding aan tafel. Zo te zien werd er of was er gezamenlijk een maaltijd genuttigd.
Bij de foto staat: De nieuwe keuken in gebruik Tussen de middag soepinloop voor beroepskrachten. In de middag jongerenkookclub.

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

1. De vroegere voorzitter van de BOB waant zich nog steeds erg belangrijk. Hij kreeg afgelopen maandag een "privé-rondleiding" in het nieuwe tijdelijk onderkomen van WIJ Beijum.

Ik verwijs naar zijn twittervriend:

"John Veldman ‏@JohnVeldman1 · 22 feb.

Privé-rondleiding gehad in het nieuwe #WIJBeijum (oude Doefmat). Veel oude bekenden de hand geschud."


2. De vele seriefoto's van Beijumnieuws geven prachtig en scherp weer dat alle inventaris van WIJ Beijum in de voormalige school nieuw is aangeschaft. Ik begrijp dit niet. Van een insider hoorde ik dat alle medewerkers van WIJ Beijum eveneens nieuwe laptops hebben gekregen van € 1.400 per stuk.

De tijdelijke behuizing in De Doefmat kost in totaal € 600.000. Ik begrijp dit niet. De gemeenteraad heeft ingestemd met deze uitgave.

Mijn vraag is: waar is de "oude inventaris" van WIJ Beijum naar toegegaan? Naar MamaMini of GoudGoed? Zijn er ook kasten, bureautafels, etc. naar het Trefpunt, de Boerdeijum of de buurtcentra in Beijum gegaan? Of naar de Vensterscholen? Geeft de gemeente Groningen het goede voorbeeld inzake duurzaamheid en doelmatig (financieel) beheer?

John zei

Dag Kees,

volg je mijn tweets nog steeds zonder dat je me (op twitter) volgt? Ben ik zo belangrijk dan?

Anoniem zei

Iedereen krijgt een (prive)rondleiding.
Dus wees welkom.

Er is veel oud meubilair meegegaan.
Alles wat we niet mee konden nemen is goed terecht gekomen.Niks is weggegooid.

Anoniem zei

Ik heb ook een privé rondleiding gehad. Een perfecte en hartelijke ontvangst was het. En wat een lekkere koffie! Alleen daarom zou je elke dag al even langs gaan :)