vrijdag 19 februari 2016

NIEUW PAND WIJ BEIJUM WORDT INGERICHT


Op de parkeerplaats staan auto's. Een tiental fietsen staat voor het pand. Een grote verhuiswagen staat met de achterkant voor de deuropening. Verhuizers lopen af en aan. De mensen van WIJ Beijum gaan hun nieuwe onderkomen aankleden en inrichten.

Er kwamen (tegen het middaguur gisteren) ook individuele medewerkers met hun auto aan die een of meerdere dozen vervoerden. Waarom ook niet, de afstand per auto van locatie Gezondheidscentrum naar het pand aan de Isebrandtsheerd zal ongeveer achthonderd meter zijn.
Zie afbeelding links beneden.

Binnen in het behaaglijk verwarmde pand was een en al bedrijvigheid.

De blogger ontdekte twee koffieautomaten. Een in de centrale hal, we zien links de verhuizers even een verwarmende bakkie nemen, en ook een helemaal achter in het pand. Zie foto rechts beneden.

Foto boven, twee dames smeren broodjes in de keuken. Foto rechtsboven, vier dames waren bezig om de ruimte voor vrijwilligers en stagiaires in te richten en de kasten te vullen.

Foto beneden, wat is een moderne welzijnsorganisatie zonder computers en een goede internetaansluiting? Het kan niet missen, dit wordt een kantoorruimte.

De medewerkers van WIJ Beijum liepen opgewekt rond. Altijd leuk om een fris nieuw pand in te richten.
De totale ruimte is naar inschatting van ondergetekende beduidend groter dan waar WIJ Beijum nu nog huist. Voordeel van de verhuizing is dat de parkeerdruk op het parkeer-plein rond het gezondheidscentrum af zal gaan nemen.
De tandarts, de huisarts, de apotheek, Wij Beijum, het was altijd dringen en drukken om er een parkeerplek te bemachtigen.

De foto's zijn groter te klikken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook naast de bibliotheek aan plein oost is WIJ weg. Twee dagen geleden stond de hal nog vol dozen. Wie wil er nog bedrijfsruimte in Beijum?

Freek zei

Woon ik al 18 jaar in Beijum. Hoor nu voor het eerst over "WIJ Beijum".
Eens even op onderzoek uit wat zij doen.