maandag 15 februari 2016

VOORJAARSSCHOONMAAKACTIES IN AANTOCHT


Het duurt nog even voordat het echt voorjaar is, maar de voorbereidingen voor de schoonmaak en opruimacties in maart en april zijn al weer in volle gang. 

Op stadsniveau houdt dat in dat de traditionele Lentekriebels-actie weer gaan losbarsten. Duizenden stadjers gaan de eerste weken met prikstokken en vuilniszakken op pad om hun woonwijk van zwerfvuil te ontdoen. Lees onderaan dit bericht.

In Beijum wordt iets eerder, op 19 maart om precies te zijn, het Groene Hart van de wijk weer ontdaan van datgene wat er niet thuis hoort.
En dat is nodig ook. Zie foto's. Er liggen vele tientallen lege blikjes in het natuurgebied dat dwars door Beijum loopt op de grond en tussen de struiken. Ter hoogte van de Beijumkorf zag de blogger afgelopen week zelfs een hele (halve) afgebrande grijze container liggen.

Tip voor de schoonmakers, neem het Innersdijk-gebied vooral ook mee, wat daar allemaal voor troep ligt.
En trek op zaterdag 29 maart vooral laarzen aan, het Groene Hart van de wijk is erg sompig.Op zaterdagmorgen 19 maart a.s. is de jaarlijkse voorjaarsactie in de Groene Long. We gaan er vanuit dat velen van jullie deze ochtend samen met ons, de handen weer uit de mouwen willen steken om de Groene Long zomerklaar te maken. In de komende weken gaan we de technisch
wijkbeheerder Leo Schulp van de wijkpost Oost kijken welke werkzaamheden we ter hand nemen. Snoeien, zwerf- en drijfvuil ruimen, sloten en vijvers ontdoen van drijfhout, overhangend groen verwijderen, bruggen en ander meubilair ontdoen van de groene aanslag etc. We zijn nog aan het bekijken wat er bij de vlindermuur zou moeten gebeuren.
We zouden graag op korte termijn willen weten of we op jullie kunnen rekenen en met hoeveel personen, dit in verband met de organisatie en de verzorging.
Zoals gebruikelijk beginnen om 09.00 in het Boerderijum aan de Beijumerweg 19a met een inloop en uitleg van de werkzaamheden onder het genot van een kop koffie o.i.d. Om 09.30 uur gaan we aan het werk en om 12.00 uur eindigen we in het Boerderijum met broodjes etc.
Vriendelijk verzoek: Kijk eens in jullie omgeving of er nog meer mensen bereid zijn om mee te helpen op deze morgen. We kunnen nog wel wat mensen gebruiken.
Opgeven kan bij Theo Smit t.z.smit@home.nl of Frans Egberink fgegberink@home.nl
Er komt ook weer een gemeentelijke schoonmaakactie aan. Lentekriebels 2016:
LenteKriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie in de gemeente Groningen. De actie is al jaren een succes. Ook van 4 t/m 23 april 2016 ruimen duizenden Groningers hun buurt in de stad op. Vorm een groep met je buren, school of vereniging. Bedenk een naam voor de groep en plan een actiedatum in april 2016. Vanaf 1 februari 2016 vind je hier het formulier waarmee je jouw groep kunt aanmelden (pdf 28 kB).
GemeenteGroningen.nl

Geen opmerkingen: