zondag 7 februari 2016

DE HUNZE LANCEERT EEN BUURT-APP VOOR VEILIGHEID

Onraad? Verdachte gedrag? Mensen met een raar verhaal aan de deur? Een bewoner van De Hunze heeft het initiatief genomen een Whatsapp groep op te zetten. Wijkbewoners kunnen zo samen alert zijn en elkaar informeren als ze iets niet helemaal vertrouwen.
Buurt apps zijn zinvol, dat blijkt wel uit deze publicatie: Social Media DNA over Whatsapp buurtwachten. Hoewel veel inbraken en insluipingen gelegenheidscriminaliteit zijn schrikt de aanwezigheid van een buurt app het dievengilde op zich al af. Gebeurt er wel een keer wat, dan is de kans dat de daders gepakt worden groter.
Het gaat bij de buurt app niet om nachtelijke patrouilles en evenmin worden onbekenden met ploertendoders en lange stokken achterna gezeten. Waar het wel om gaat: elkaar waarschuwen, mogelijke snode plannen verstoren en zonodig te politie waarschuwen.
Lees hier verder.
JF; Zou dit ook iets voor Beijum kunnen zijn? Of is de wijk daar te groot voor? Een Heerd-app wellicht? Zou de straatroof afgelopen vrijdagavond op een pizzakoerier anders hebben kunnen aflopen als er een Beijum-App was geweest? Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: