vrijdag 12 februari 2016

KORTE INVOEGSTROOK BEIJUM ZUID (voor de rest rijdt Ring Oost lekker door)

Korte invoegstrook, tien meter verder liggen drempeltjes op de weg
Het Julianaplein en Hoogezand (en verder) zijn voor automobilisten uit Beijum sinds de vervanging van kruispunten door rotondes sneller bereikbaar geworden.

Tot een paar jaar geleden moest je vanuit Beijum Zuid eerst wachten voor stoplichten, zie nog eens hier. Daarna volgden stoplichten bij Kardinge en Lewenborg. Voor de afslag naar Hoogezand moest je eerst richting Europaplein rijden om langs de Euroborg richting genoemde plaats te komen. Das war einmal.

De enige verstopping die je tegenwoordig nog hebt is als je voorbij de bocht (rechtdoor gaat naar Hoogezand) in de gebruikelijke file terecht komt. Vooral de vrijdagmiddag is berucht, de blogger doet er soms wel net zolang over (15, 20 minuten) om het Julianaplein over te komen dan dat hij vervolgens over de A28 de afslag Assen Noord neemt.

Er is nog een hindernisje. Zie foto boven, ondergetekende moest onlangs op de rem om in te kunnen voegen bij Beijum Zuid. Daar is tijdelijke een erg korte invoegstrook omdat er wordt gebouwd aan een fietsecoduct ter hoogte van het Meedenpad.
Het mag verder geen naam hebben, voor zover bekend hebben zich hier nog geen aanrijdingen voorgedaan.

Ter hoogte van Lewenborg hebben automobilisten geen centje pijn. Zie foto links. Rechts voegt een auto in, twee honderd meter verder op ligt het fietsecoduct te schitteren in de zon. Had de blogger het over invoegen? Helemaal niet, de auto rechts, komende van Lewenborg of Ulgersmaborg, kan gewoon op dezelfde baan blijven rijden.

Wat een luxe, een kleine twee kilometer een driebaans weg.

Dat houdt op voorbij de tweesprong naar Hoogezand en het Julianaplein. Zie foto rechts. Wat een luxe, van Beijum naar Hoogezand is tegenwoordig in een kwartier te doen.

Ring Oost om stad is een verademing in vergelijking met vijf jaar geleden. Het enigste probleem is de zuidelijke ringweg, daar loopt het verkeer zoals gezegd vaak vast.

Zie foto links. Potje puinhoop, het verkeer mag in verband met de filedruk niet harder dan 50 km/uur rijden. Daar nog even wat grondig aan doen, en de hele ring om de stad Groningen  is een soepel doorstromend verkeersader.

1 opmerking:

ronald wegman zei

Het is tegenwoordig ddwks na 14.30uur al een ramp om vanuit Beijum via het Julianaplein naar Assen te rijden. Idd Johan, 15 minuten is normaal om linksaf te gaan.Liggen we een paar kilometer van de grote Gasbel waar de Noren nog een puntje aan kunnen zuigen, hebben we 2 fly-overtjes voor het "niet doorgaande verkeer" Met dank aan de PvdA is het Julianaplein een armzalig stukje verdriet. 30 jaar zitten slapen, terwijl we allang niet meer met de Bakfiets naar Assen gaan. Godgeklaagd Gelijkvloers Kruisinkje, kan Beijumnieuws hier niet even wat aan doen?